Звездата на Черно море: Срещу Левски е трудно,но пък им бележа!

0

Настоящият лидер в класирането при голмайсторите в родния елит Матиас Курьор е категоричен, че Черно море има силите да победи Левски в София. Двата тима играят утре в двубой от Х-ия кръг.

„Да играеш срещу Левски винаги е трудно. Още повече, че мачът е на „Герена”. Но мисля, че можем да ги победим. Никой не излиза в даден мач, за да загуби. Най-опасният играч на Левски е Боби Цонев. Изключително талантлив е, но е контузен. Струва ми се, че Райнов също е добър играч. Срещу тях имам три попадения до сега“, каза Матиас.

„Ако се погледне чисто статистически, за момента този сезон се очертава като невероятен. В първите мачове обаче не бях много удовлетворен от играта си. Истината е, че от мач на мач се чувствам все по-добър. Защо бележа толкова често? Опитът, който съм натрупал през годините ми помага много да усетя момента кога да нанеса точния удар, да се пласирам на точното място. От друга страна съм заобиколен от много талантливи играчи, които ми дават превъзходни пасове. Предполагам, че най-много асистенции съм получил от Васил Панайотов. След всеки гол, който и да ми асистира, отивам при него и му благодаря. Той ми асистира, Иса също, както Илиан Илиев и Родриго. Но не зная със сигурност кой най-много ми асистира. Имаме много качествен отбор. Имаме сили да се преборим за първата шестица, дори за нещо повече. За целта трябва да сме много концентрирани и с пределна мотивация. Ще ни трябва и мъничко късмет понякога“, каза още той.

Запитан дали има шанс да приключи кариерата си във Варна, Курьор отговори: „Ще видим. Но да, възможно е. Никой не знае какво точно ще се случи в бъдеще. Това не зависи само от мен. Има президент, треньор, доста други фактори, които са определящи. Но такава възможност съществува“.

loading...