Варненец стана международен рефер

0

Варненският съдия Драгомир Драганов влиза в листата на ФИФА от 1 януари. Причината е, че международната кариера на Станислав Тодоров от Шумен приключва, пише „Тема спорт“. Вместо него в квотата на България от шестима международници влиза именно Драганов. 43-годишният Тодоров, който е в листата на ФИФА от 2006 г., има право да ръководи мачове още две години. От световната централа обаче толерират смяната на съдии в края на кариерата си с по-млади, които имат потенциал.

Драганов дебютира в елита у нас преди 3 години. Той вече свири дерби Левски – ЦСКА-София. Последният му напечен мач бе между Лудогорец и Локо Пловдив, които тогава бяха първи и втори в класирането. Драганов допусна доста грешки, като не даде дузпа за смърфовете. Разградчани биха с 2:1, като черно-белите имаха доста претенции към отсъжданията му.

Промени има и в листата на международните асистент-съдии. От нея отпадат Веселин Мишев, който тази година навърши 45 г., и Александър Атанасов. На тяхно място влизат Петър Митрев от София и Мирослав Максимов от Сандански.