Валери Симеонов: Няма да се откажа от Закона за хазарта! Държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини

4
levski botev plovdiv 9

Няма да се откажа от Закона за хазарта – държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти във връзка с внесените от него промени в Закона за хазарта, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Юни месец 2018 г. внесох аналогичен законопроект. От цялото мислене законопроектът стана още по-прецизен, още по-взискателен и още по-полезен за държавата. Недейте очаква някой да премисли, особено пък аз“, каза Симеонов. Според него законопроектът е полезен за държавата, защото ще прекрати едно ограбване в областта на хазарта и ще насочи много сериозни финансови ресурси към спорта в България и здравето на страната.

Във връзка с притесненията на отбора „Левски“ по отношение на закона, Симеонов обясни, че това подлежи на проверка. „Първо, не е ясно какъв е размерът на спонсорството по отношение на „Левски“. На думите на основния спонсор не мога да вярвам. Има доста разминавания в цифрите, които той споменава, както и неговите представители и глашатаи. Говори се, че „Национална лотария“ е внесла за 2019 г. 70 млн. лв. такси, справката на Комисията по хазарта е, че са внесли 19, 7 млн. лв. Вижте какви сериозни разминавания, така трябва да се постави под съмнение всяко изявление за спонсорирането на „Левски“. Дали е толкова значимо и дали то определя съществуването на отбора. Във всички случаи държавата не би трябвало и аз мисля, че няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини. Ако те сами си го направят със своите резултати, това си е техен проблем“, коментира Симеонов.

На въпрос дали с този закон удря частния бизнес, Симеонов уточни, че няма такова нещо. „Няма частен бизнес, в случая има едни закони, които са създадени в услуга на конкретна фирма и конкретно лице по време на правителството на „Орешарски“ и рано или късно това ще стане“.

Попитан дали се притеснява, че ГЕРБ ще се откажат от намерението си да подкрепят Закона за хазарта, Симеонов отговори: „Аз правя това, което трябва да направя. Отговарям пред собствената си съвест. Нека колегите от ГЕРБ и всички останали партии, включително и БСП, отгаварят пред собствената си съвест“, коментира Симеонов. Той припомни, че БСП не трябва да бъдат прескачани, тъй като преди две години са изразили подкрепа за законопроекта му. Във връзка с евентуална среща на министър-председателят Бойко Борисов и феновете на „Левски“ и той дали би се срещнал с тях, лидерът на НФСБ обясни, че никой не търси среща с него като вносител. „С кого ще се среща премиера Борисов си е негово право и негов ангажимент“, допълни Симеонов.

Валери Симеонов коментира и работата на Комисията за хазарта. „Общественото мнение е, че тя е сериозно пробита в полза на един основен играч в хазартния бранш“, уточни още той. На въпрос дали Изпълнителна агенция е достатъчна да регулира хазарта, той уточни, че това е достатъчно, тъй като цялата отговорност ще падне върху държавата. „Тогава няма да има никакво размиване на отговорността. В случая имаме калпаво създадено и лобистко законодателство. Втори път имаме една комисия по хазарта, чиято работа е под сериозно съмнение“, допълни още Валери Симеонов.

нови стари най-гласувани
Известие от
ВЕСО
Гост
ВЕСО

Валери и директор на водопада да го направят пак ще изпорти нещо!

Ху*
Гост
Ху*

А като беше председател на Общинския съвет в Бс защо допусна да опоскат Черноморец? Мишка! Ходи на софрите на Митко Събев, нали?!

Драгомир
Гост
Драгомир

До кога това недоразумение ще ни залива с простотия!?!?!?!?
То уж никой нямаше да допусне и ЦСКА да фалира.
Мръсен наглец. Вън!!!!