В Левски е късно за Балтанов, но е време за Огнянов

0
pomorie cska 1948 33

Разбира се, че не е добре да се налива масло в огъня на страдалците от „Герена“, но оставаме с усещането, че мантрата с контузиите на братя Цоневи и продажбата на Спиерингс ще се влачи още дълго време като оправдание за липсата на резултати.
Но, както вече нееднократно споменахме – майната им на резултатите, нека първо оправим играта. Всеки треньор би изпитвал страхотни трудности при много рязката липса на трима основни футболисти, но нали все пак Тодоров не си е мечтал две години да върне братя Цоневи в Левски и Стайн Спиерингс не е най-добрият офанзивен халф, стъпвал някога в България.

Четейки това, много хора ще кажат – лесно ви е, но какво бихте направили вие. Затова ще се опитаме да обясним някои ходове, които биха били полезни. Най-напред питаме: Защо Лъчо Балтанов не е в Левски, а в Царско село? Оставете това, че онзи ден вкара гол на Лудогорец. Но претеглете Балтанов и Мартин Райнов дори що се отнася само до отбелязаните голове в кариерата. И колко пъти единият излиза на голови позиции и колко другият. И не е само това, Балтанов е много по така и в двете фази на играта. Това, че е юноша на Левски, е друг плюс. Играл е при Мъри Стоилов, после и при Херо, а и при други треньори, от които е научил нещо. Бързината му е минус, но и Райнов не е бързак. Сините трябваше да вземат Балтанов на секундата след като бе освободен от Ботев.

Още един ход: Мариян Огнянов. Да, точно така. Мариян Огнянов в момента е играещ треньор на Левски, но от Лом и ако на „Герена“ помислят малко, биха го ангажирали на момента, тъй като е със статут на свободен агент. Само си помислете Левски с Огнянов срещу Славия. Сините нямаха футболист, който може да задържи топката в средата, да организира играта като цяло, да даде тънък последен пас, а и да шутира. Всичко това Мариян Огнянов го може отлично. За Славия тази работа свърши Димитър Рангелов. Дори и да не играе във всеки мач до края на годината, Мариян Огнянов може да помогне точно в този момент, когато сините се оплакват от липсата на офанзивни халфове.

И последно: Валери Божинов малък ли е или неопитен, за да бъде пробван на поста зад нападателя?

Янаки Димитров/ „Тема спорт“

loading...