Топ мотористи идват на трасе №1 на планетата край Севлиево

0
motokros
-
-

Пушек, високи скорости, адреналин и мощен рев на мотори ще завладее всички любители на екстремните спортове това лято. Топ мотористи от целия свят се събират на полигона „Горна Росица” край Севлиево, за да покажат своите умения на европейския и световния шампионат по мотокрос. Атрактивната надпревара ще се състои на 26 август на трасето, нееднократно обявявано за №1 на планетата.

Организирането на състезанията от най-висок ранг е възможно след като правителството отпусна допълнително към бюджета на Министерство на младежта и спорта над 1,6 млн. лева. С тези средства ще бъде платена таксата за провеждането на кръговете от световния шампионат по мотокрос за класове MXGP и МХ2 и европейския ЕМХ125/ЕМХ250 в България тази година.

 

Това ще позволи на родните състезатели да участват с български лицензи, тъй като досега им се налагаше да използват чуждестранни.Подготовката на трасето „Горна Росица” тече с пълна сила. Полигонът трябва да отговори на изкисванията на Международната федерация по мотокрос, представителите на която съвсем скоро ще пристигнат в Севлиево, за да се запознаят с обстановката. Необходимо е да се създадат подходящи условия както за състезателите и техните екипи, така и за промоутърите, медиците и публиката.

„Радостен съм, че на този полигон отново ще има състезания от световна класа. Мотокросът е една от емблемите на общината и кауза, за която дълго се борихме, но срещнахме разбиране и подкрепа”, каза д-р Иван Иванов и благодари на всички, с чиято помощ Световният шампионат се завръща на полигона в Горна Росица.

Източник и снимки: Община Севлиево

loading...