Шеф на Берое: Целта е Европа! И ние, и Левски излизаме с горчилка

0

Спортния директор на Берое Валентин Грудев изрази увереност пред „Тема Спорт“, че старозагорци ще продължат доброто си представяне срещу Левски от последните години.

„Излизаме с мисълта за успех. Нямаме друга алтернатива освен завоюването на трите точки в този двубой. Само при това положение бихме останали в борбата за четвъртото място. Няма как да си правим предварителни сметки за това колко точки ни трябват за Европа. Победим ли Левски, ще трябва да спечелим и в следващия двубой, както и във всички мачове до края на шампионата. Ще гоним до последно целта си, а тя е достигане достигане до евротурнирите“, заяви Грудев.

„Ще подходим агресивно. Държим да защитим реномето си на един от най-добре представящите се родни отбори след паузата в първенството. В последните години играем успешно срещу настоящия си съперник. Надявам се така да продължи и в предстоящата ни среща. Цифрите обаче са само за статистиката. Футболистите на двата отбора са други в сравнение с тези от последните години. И ние, и Левеки излизаме на терена след разочарованието от загуби. При нас горчилката идва след загубата от Лудогорец, а при тях след отпадането в полуфинала за Купата на България от Локо Пловдив. И двата отбора ще сме достатъчно мотивирани да защитим честта си пред своите фенове. Убеден съм, че ще се получи хубав мач. За нас е добре, че вече имаме вариативност в състава. Не изключвам вероятността срещу Левски да играем с четирима играчи в офанзивен план“, допълни Грудев.