СЕНЗАЦИОННО: Фалиралият ЦСКА спечели дело за близо 1 милион! Ще засегне ли ЦСКА-София? (ДОКУМЕНТИ)

0

Министерството на младежта и спорта окончателно е загубило делото, което водеше срещу “ПФК ЦСКА” АД за сумата от 889 280, 58 лева, съобщава Sportal.bg. На 3 юни 2016 година ММС завежда иск срещу ЦСКА в СГС за установяване съществуването в негова полза на вземания в общ размер на 889 280, 58 лева. Вземанията са формирани от неплатени данъци за два недвижими имота (“Българска армия” и “Панчарево”) и такси за битови отпадъци за същите имоти за периода 2012-2015 година в общ размер на 762 232, 72 лв., както и обезщетения за забава при плащанията им – 127 047, 86 лева.

СГС счита иска за частично основателен. Уважава го за сумата 762 232, 72 лева. САС потвърждава решението на Софийски градски съд и така се стига до жалба от ЦСКА до Върховния касационен съд.

ВКС отменя решението на САС с мотив, че Министерството на спорта, като собственик на имотите, трябва да плати дължимото на Столична община и тогава да предяви претенции за парите срещу ЦСКА по сключения между двете страни договор. Това не е направено и поради тази причина ММС губи делото.

ВКС отхвърля предявения срещу ЦСКА иск като неоснователен и осъжда ММС да заплати по сметката на ВКС държавна такса в размер на 15 244, 64 лв.

Решението на ВКС е от 11 декември 2020 г., но излиза на бял свят чак сега.

Любопитното в случая е, че заради въпросните пари Министерството на младежта и спорта отне “Армията” и “Панчарево” от ЦСКА, след което организира нов търг и даде имотите на ЦСКА-София.

Именно това бе една от основните причини за фалита на ЦСКА.

Все още не е напълно ясно какви ще са последиците след решението на съда, но според юристи, то не може да доведе до развалянето на настоящия договор между ММС и ЦСКА-София, след което да се стигне до нов търг за „Армията“ и „Панчарево“.

loading...
предишна статия„С Ботев на училище“ зарадва хиляда първокласници в Пловдив
Следваща статияМъри се чуди за смяна на централния нападател! Провел е сериозен разговор със защитата