Сашо Диков: Много отдавна Боби трябваше да бъде разследван! Тъмна църква, кьорав поп, евангелието ситно написано

0

„Оставката на Борислав Михайлов трябваше да бъде поискана преди много години. За моя голяма мъка онези гениални футболисти от 1994-а се оказаха тотално неспособни да изпълняват треньорски и управленски функции. Много отдавна Боби трябваше да бъде разследван, защото само с оставки нищо няма да стане“, каза пред БНР журналистът Сашо Диков. По думите му Михайлов е бил най-удобният президент на БФС и за членовете на съюза, и за футболните президенти: „Както има една приказка, тъмна църква, кьорав поп, евангелието ситно написано. Никакви правила, всякакви комбинации и мошеничества се ширят от край време в нашия футбол. Разпасана команда, футболът ни се превърна в пародия, фарс във всяко едно отношение – залагания, черно тото, бяло тото. Помийна яма, от която няма излизане. И никой не взима никакви мерки, и то съвсем умишлено. Ние сме царе във всякакви световни приноси в антиборбата с уродливите явления във футбола. Всичко е постфактум и ужасно закъсняло. Още 2012 година Христо Стоичков призова Боби Михайлов на детектор на лъжата с три въпроса, а после като треньор на Литекс го злепоставиха него“, каза още Диков.

„Съдиите, Боби Михайлов, срам, позор, толерантна нация, ала-бала, но за агитките не се обелва и дума. Никой не смее да бръкне с пръст в раната. Така не стават нещата. Страхът като управленско поведение виждаме докъде води“, добави той.

Според него Изпълкомът на БФС трябва да си подаде също оставката, тъй като те ще избират новото ръководство: „Те няма да искат да изберат човек, който да наложи нови правила, нови виждания, нови модели. Не вярвам нещо коренно ново да дойде като ръководство. Оправия би могло да има само ако разследващите органи решат да разкрият безумните и безкрайни далавери в нашия футбол. В цял свят влизат хора в затвора за това. Трябват ни нови чисти управленци с друг поглед“.