Мишо Вълчев: Левски така трудно ще побеждава! Необходима е повече агресия

0
mihail valchev

Един от легендарните футболисти на Левски – Михаил Вълчев, сподели мнението си за дербито с ЦСКА-София. Ето неговия коментар пред „Тема спорт“:

Дербито не беше на високо ниво. Двата отбора играеха по различен начин и бяха равностойни. Най-силното оръжие на Левски бяха статичните положения. Имаше разнообразни центрирания отляво и отдясно. На моменти сините пресираха съперника, но пък ЦСКА в този момент прибягваше към дълги подавания за Али Coy. В този мач нападателят овладяваше добре дългите топки и ги отклоняваше успешно към свои съотборници. По този начин ЦСКА прескачаше средната линия, която бе наситена от Левски.

За сините длъжници са хората в атака и най-вече Паулиньо, Мазурек и Нашименто. От Станислав Иванов не може да се иска много, защото той е млад и не бива от него да се очаква да носи отбора. Левски допусна някои грешки в защита, които отвориха пространства за ЦСКА и съперникът се възползва, макар и да не реализира. Футболистите в синьо трябва да се замислят върху това си представяне и да си вдигнат нивото, защото по този начин трудно ще побеждават. Необходима е повече агресия.

Явно Хубчев беше решил, че ще изненада съперника, като пусне повече хора в средата на терена, а Станислав Иванов ще е на върха на атаката. Нашименто и Мазурек се въртяха зад нападателя и отдясно, но това не помогна. Левски трябва да играе с типичен централен нападател. Костов се включи добре, имаше някои позитивни действия. На него още е рано да му се поставят оценки заради дългото отсъствие от терена.

На Левски му липсваше Роберта, който в доста мачове показа реализаторски качества. Той е силен, когато има пространства. Може би щеше да помогне срещу ЦСКА, най-малкото с него играта щеше да е побърза.

Интересно е, че Хубчев остави резерви и тримата нови. Явно е преценил, че на този етап няма как да помогнат. На Славчев му се наложи да влезе в началото, но се видя, че кондиционно отстъпва. Той обаче загатна за качествата си и е ясно, че ще се наложи в състава. Холандецът Спиерингс не съм го гледал в контролите, но изглежда, че Хубчев е преценил, че няма да му е необходим.

Трябва да се обърне внимание на Рейш, който е футболист с опит, но направи много необмислено влизане. Явно, че психически не е напълно уравновесен, защото за втори път получава червен картон в дербито. Вероятно и умората е повлияла на преценката му.

Като гледах представянето на феновете, изводът е, че играчите на Левски трябва да се стегнат и да правят по-добри мачове, с повече голови ситуации. На отбора ще му е изключително трудно да се пребори за титлата. 7 точки е доста голяма разлика, въпреки че остават много мачове. Първи приоритет за Левски трябва да е класиране за Лига Европа.