Люси Киров: Трябва ни собственик, не бива да се молим за пари! На Левски няма да им е лесно

0
liudmil kirov

Треньорът на Дунав Людмил Киров сподели очакванията си пред „Тема Спорт“ преди днешното гостуване на русенци на „Герена“.

„Всеки един отбор, който гостува на стадион „Георги Аспарухов“, го чака тежък мач. Такъв предстои и за нас. В последните двубои показахме добро лице и мога да кажа, че и на Левски няма да им е лесно срещу Дунав. Ще ги затрудним. Надявам се и в ситуациите, които създадем, да отбележим попадение. Определено ни предстои труден мач срещу отбор, който в момента се намира във форма, футбол е и всичко може да се случи“, заяви Киров.

Треньорът говори и за несигурното финансово състояние на Дунав, което в последните седмици отклонява вниманието от чисто футболното представяне на отбора. „Не знам как да коментирам… Трудно е много. В такава ситуация до момента не бях изпадал. В момента аз и моят екип се стараем, така да се каже, да вдигаме футболистите. Надяваме се до десетина дни всичко да се реши и което има да се случва, да стане факт. Дано ни помогнат, защото Дунав, както казах по-рано, се намира в подем. Имаме 13 точки и съм убеден, че до края на полусезона ще натрупаме още, което ще е добре както за отбора, така и за града, и за футболната общественост. Това, което се прави, за мен не е правилно“, добави още той.

„Надявам се на всичко. Аз съм треньор на футболен отбор и политиката ми е на задна страна. Гледам да организирам и концентрирам отбора изцяло върху футболната тематика. Не разбирам от политика, но се надявам, че и Общината може да помогне с каквото и да е. Дунав е тим от Първа лига и е необходим едноличен собственик, който да милее за клуба. А не както сега да чакаме от някого да вземем пари и да се молим за тях. Не трябва да бъде така. Повтарям се, но това е Първа професионална лига“, каза треньорът на Дунав.