Людмил Киров: Славия победи навън, сега е наш ред

0
liudmil kirov

Берое посреща Дунав днес от 18:00 часа в опит да се утвърди още по-категорично в Топ 6.

Заралии излъгаха Етър у дома в миналия кръг (1:0) и макар да не впечатлиха с игра, Камбуров показа класата си с пореден гол (217 в елита).

Днес по състава ще има минимални промени. Алкан се завръща след наказание и ще застане в центъра на защитата до Баранов, а Бандаловски ще мине вдясно вместо Милен Желев. В групата пак не попадна Гаджев, който още не е готов за игра.

Дунав пък не може да разчита на трима защитници – Исаевски и Мунин са контузени, а преотстъпеният от Берое Емин Ахмед няма право да играе.

Обстановката под Аязмото е отлично позната на Георги Динков и Фърчулеску, които до неотдавна бяха част от заралии. Вчера русенци тренираха на базата на Берое.

„Идваме да вземем нашето“, каза треньорът на Дунав Людмил Киров пред „Тема Спорт“.

„За всеки отбор е трудно да спечели две поредни домакинства. Напрежението ще е върху Берое. Виждам израстване в нашия отбор и не се съмнявам, че ще го затвърдим. Да, играем трудно като гости. Но и Славия също имаха проблеми навън, а ето че след 7 мача без победа спечелиха във Враца. Сега е наш ред за успех като гости. Разполагам с 20 много равностойни играчи и имам сериозни затруднения при избора на 11. Запознати сме със силните и слабите страни на Берое и трябва по най-добрия начин да се възползваме от уязвимите им места“, допълни Киров.