Кой е човекът-отбор в Първа лига?

0
levski slaviq 76

One man show може да ви донесе огромно удоволствие в някое тв предаване или пък във вариете, но още по-вероятно е това да се случи във футбола, пише „Меридиан мач“. Неслучайно в момента трите големи в първенството – Лудогорец, Левски и ЦСКА-София, водят битка за звездата на Царско село Родни Антуи. Чужденецът е вкарал 9 от 17-те гола на тима, което прави 53% от попаденията. Антуи е единственият в елита, който държи над половината от головете на отбора си. Допреди 6-7 кръга Дани Младенов бе абсолютният рекордьор по този показател, но неговите 80% вече се снишиха до 46,7%, с което остана на второто място.

В челната шестица има само един играч от водещ тим, който е така да се каже основен акционер по отношение на попаденията. Това е румънският ас на Лудогорец Клаудиу Кешеру с малко от над една трета от головете. Сходни проценти държат Домовчийски и Неделев по отношение на съименниците от Враца и Пловдив.

Интересно е, че трима от въпросната петица не са централни нападатели, а играят по фланга. В ЦСКА-София Евандро и Али Coy имат абсолютно равни показатели – по 28,6%.

Може да се окаже, че резултатността на Левски най-малко зависи от отделен играч, защото Станислав Иванов, Робърта и Паулиньо имат в сметката си по 18% от попаденията.