Кокала се срещна с д-р Симеонов! В Дунав раздадоха по заплата

0
nesebar dobrudja 60

Последният треньор, правил Левски шампион, Емил Велев-Кокала се срещна вчера с боса на Дунав в сянка д-р Симеон Симеонов. Двамата са се видели в Русе. В момента начело на драконите е Людмил Киров, който провежда подготовка с тима. Дали Кокала е гласен за нов наставник, или друга длъжност в клуба, „Тема Спорт“ го потърси за мнение.

„Не сме разговаряли да поема отбора. Няма такова нещо. Аз с доктора се познавам много добре. Имаме си приятелски контакти. Абсолютно по друг повод съм бил. Не е било свързано с Дунав. Мога да помогна, но на този етап не е ставало въпрос за футбол“, коментира Велев.

Д-р Симеонов не отговаряше на позвъняванията до редакционното приключване на броя. Както е известно, той напусна президентския пост в Дунав по средата на есенния дял, но продължава да кадрува в сянка. След оттеглянето му клубът тръгна рязко надолу и неяснотата за бъдещето е пълна.

Както е известно, акциите бяха прехвърлени на изпълнителния директор Огнян Цветанов, за когото се появиха информации, че също хвърля бялата кърпа.

„Проблемът е, че клубът не е никак добре финансово“, заяви пред Блиц шефът на драконите.

„Днес (б.р. – вчера) платихме на футболистите по една заплата, но не знам какво ще правим следващия месец, тъй като в касата на клуба няма да остане почти нищо. За издръжката на Дунав са необходими 2 милиона лева за един цял сезон. И тук става въпрос за немного разходи. Т.е. – това е минималният бюджет за клуб от нашия
ранг, за да може да оцелеем. Наскоро имаше разговори за продажбата на Дунав на руски бизнесмени, но за съжаление нищо не се получи. Русе не е малък град, има доста фирми. Ако примерно 50 фирми дадат средно по 2000 лева, ето ти 100 000 лева, с които ще се закрепи временно положението… Интерес към Дунав има от няколко места, но нищо сериозно. Нищо, което да гарантира сигурността ни. Поради финансовите проблеми ние не заминахме на лагер някъде на топло, а се подготвяме тук. Дали ще стартираме пролетния полусезон? На този етап, честно да ви кажа, не мога да дам отговор на въпроса ви“, откровен беше Цветанов.