Илиан Илиев беснее срещу БФС и „Неделчовщината“: Левски, с помощта на съдията, ни показа как 12 минути не се играе футбол!

0
Снимка: chernomorepfc.bg

Старши треньорът на Черно море – Илиан Илиев – сподели мнението си за загубата с 1:2 от Левски.

„Доволен съм от футболистите. Първото полувреме определено бяхме по-добрият отбор. Създадохме доста ситуации и повеждането ни беше очаквано. Реакцията след това, с този корнер, не беше добра – там дадохме да изравнят. Второто полувреме вече се получи интересен мач, с атаки и към двете врати. Дойдохме тук с идеята най-малкото да не загубим, ако може и да победим. Виждате, че пресирахме високо. При отнетите топки трябваше да сме по-прецизни.

Какво се обърка? Обърка се това, че зависи какво е решила Неделчовщината в нашия футбол. Опасявахме се от съдията. Третият отбор, който беше на терена, не беше на нивото на мача. В такива мачове малко трябва да те побутнат. Няма фал за гола, който той свири и, ако има фал, той е срещу Стефан Станчев. И двама човека в засада – който бие във вратата и който вкара гола. Иначе напълно равностоен мач.

След предни мач, в който допуснахме от 3:1 да ни изравнят до 3:3, тук Левски нагледно ни показа, с помощта на главния съдия, как 12 минути не се играе футбол. Това не е добро за футбола. 10 минути преди края вкараха. Оттам – нататък не си спомням да е имало повече от 2 паса. Това е нагледен пример какво трябваше да правим ние в предния мач, за да не допуснем да ни заличат 2 гола преднина.

За нито един от моите футболисти не мога кажа, че не е искал да победим днес. Като цяло третият отбор не беше на нивото на мача. Ако са решели разпределението на местата, Купата, баража, да кажат, да не се блъскаме. Тази седмица, от сряда, имаме 3 гостувания. Пак програмата е направена перфектно, да изминем 3 хиляди километра. Не се оплаквам, не хленча, но не е нормално. Ако си седнал на маса да правиш програмата, докато ядеш и пиеш, все ще ти мине през акъла, аджеба, тия от Варна трябва да дойдат два пъти до София и един път до Пловдив в рамките на 7 дни и през това трябва да тренират, да се възстановяват и че трябва и да играем мач.

Инфарктен мач за хората, а и за нас. Левски влезе в борбата за седмото място. Всичко е отворено. Ние сме си напред, имаме преднина в точките. Лошото е, че за картони Пабло ще е наказан, Васко – за два мача. И кадрово ще сме затруднени. Трябва да се побеждава“, коментира Илиев.

loading...