Две дилеми пред ЦСКА-София са решени! Остана една

0

Стартовият състав на ЦСКА-София за мача с ЧФР Клуж утре вече е на 90% ясен. Дилемите за титуляр на поста десен краен бранител и вътрешен халф са разрешени, съответно в полза на Тибо Вион и Жеферсон, пише „Тема спорт“. Французинът изигра първия си мач на „Армията“ срещу Берое (1:1), а преди това дебютира като резерва на „Ивайло“ при 2:2 с Етър. Сега отново ще се заложи на него. Резерва ще остане Иван Турицов. Гълъбов изобщо няма да попадне в групата, тъй като още не е готов за пълноценна изява след сериозната травма в ребрата, която получи при визитата във Велико Търново.

Жеферсон пък ще партнира на Амос Юга в средата на терена. Те ще формират двойката вътрешни халфове, както бе в повечето срещи от началото на сезона. Пред тях пък ще действа Тиаго, който ще заеме позицията зад централния нападател Али Coy. По двата фланга ще атакуват Йомов и Кейта, които ще имат задачата да помагат активно на крайните защитници Вион и Мазику.

На резервната скамейка се очертава да остане Юнус Санкаре. Бившият халф на ПСЖ изобщо не попадна в групата за мача с Берое. Малка е вероятността той да бъде предпочетен пред Тиаго, тъй като не е в оптимално кондиционно състояние.

Така единствената дилема в навечерието на двубоя остава в центъра на отбраната, където Стамен Белчев трябва да прецени кой да партнира на Валентин Антов. Дали да заложи на по-опитния Петър Занев, или на рисковия, но ръстов Юрген Матей.

ЦСКА-София ще заложи на по-предпазлив подход, като ще разчита много и на заучени положения при стандартни ситуации от корнери и фалове. Техен щатен изпълнител е Тиаго. Той ще застане и зад бялата точка, ако бъде отсъдена дузпа за ЦСКА-София.

loading...