БЕЗУМИЕ! Хвърлиха коктейл „Молотов“ по къщата на съдия

0
Panagiotis Anastopoulos

Напрежението около съдийството в гръцкото баскетболно първенство не спира. Местните медии съобщават, че по къщата на противоречивата фигура, в която се превърна съдията Панайотис Анастопулос, е бил хвърлен коктейл “Молотов”. Именно Анастопулос се превърна в ябълката на раздора между двата местни гранда Олимпиакос и Панатинайкос, след като “червено-белите” не излязоха за второто полувреме на полуфиналния мач за Купата срещу ПАО, протестирайки срещу отсъжданията му.

На по-късен етап от сезона от Пирея обявиха, че няма да играят в мачове, в които фигурира Анастопулос или друг от двамата рефери за скандалния полуфинал – Манос и Панайоту.

Преди два дни от Панатинайкос отказаха да играят в последния си мач от редовния сезон срещу Кими, след като Анастопулос отказа да ръководи срещата между Олимпиакос и състава на Патра.

По всяка вероятност двата колоса ще се срещнат в първия кръг на плейофите, след като в понеделник от местната лига официално обявят крайното класиране, взимайки предвид наказанията и отнетите точки както на Олимпиакос, така и на ПАО.