Жестока конкуренция се очаква на международния турнир по таекуондо Sofia Open 2023

Taekyondo Sofia Opem 2023

Близо 500 състезатели от 12 държави ще участват във второто издание на международния турнир по таекуондо „Sofia Open 2023“, който ще се проведе на 3 и 4 юни в столичната зала „Универсиада“. Надпреварата се организира от Българската федерация по таекуондо ITF и с подкрепата на Столична община. Най-добрите българи също ще стартират в двете дисциплини – „форма“ и „спаринг“ във всички възрастови групи – деца, юноши, девойки, мъже и жени.

„Миналата година се получи страхотен турнир и е нормално сега да има повече участници, най-вече от чужбина. Ние имаме големи традиции в таекуондо и хората от другите държави знаят, че винаги организацията при нас е на много високо ниво. Стараем се да бъдем перфектни домакини на всяко състезание. Сигурен съм, че в двата дни на „Sofia Open“ ще станем свидетели на високо спортно-техническо ниво и ще видим най-доброто от всички участници. Благодарности към целия организационен екип начело с Николай Спасов, които работят денонощно, за да покрият всички условия и критерии за международния турнир“, каза президентът на централата Марио Богданов.

Потвърждение за присъствието си в София е дал и председателят на Европейската централа по Таекуондо Майкъл Пруит.

„Вече сме готови с организацията и още днес очакваме първите групи от чужбина. Направили сме много сериозен разчет на цялата програма и сме включили доста хора, които да работят за турнира. Благодаря на нашата федерация в лицето на г-н Марио Богданов и на Столична община за съдействието и подкрепата. Приканвам и хората обичащи таекуондо да дойдат в събота и неделя в зала „Универсиада“ и да гледат събитията на живо. Няма входни билети. Всеки е добре дошъл“, добави Николай Спасов, главен организатор на „Sofia Open“ 2023.

Преди седмица от Босна и Херцеговина се завърнаха 53 български състезатели от силен турнир по таекуондо. Там те спечелиха 41 медала във всички възрастови групи и дисциплини, като завършиха на трето място в крайното класиране по отличия в конкуренцията на 22 държави.