Лудогорец ще спира кошмарна серия срещу Левски

0
ludogorets levski ivelin popov
Снимка: levski.bg
-
-

Лудогорец се намира в серия от 20 поредни шампионатни двубоя, в които не е допускал загуба от Левски. В тях разградчани постигнаха 15 успеха, регистрираха и 5 равенства. В неделя обаче ще трябва да прекъсват лоша тенденция срещу този съперник за Купата на България. Статистиката е категорична – до момента орлите винаги отпадат от сините в тази надпревара, дори не са го побеждавали.

Съперничеството им започва още през сезон 1968/69, когато разградчани не са фактор. Тогава Левски елиминира съперника с 1:1 и 4:0.

През 2014/15 жребият отново ги събира и пак ликуват сините. Те стигат до 0:0 като гост в първия полуфинал, а след това се налагат с 1:0 на реванша в София.

През 2019/20 Левски приема Лудогорец в 1/4-финал, като победителят се определя в една среща, а домакините ликуват след изпълнение на дузпи – 0:0 в редовното време и след продълженията.

През миналата кампания съперниците се срещнаха на 1/2-финал. А сините спечелиха с 3:2 на „Хювефарма арена“ и с 1:0 на „Георги Аспарухов“./ „Тема спорт“