Ливърпул изкушава Гави с 50 пъти по-висока заплата

0
-
-

Ливърпул е готов да предложи 50 пъти по-висока заплата на суперталанта на Барселона – Гави, в стремежа си да го убеди да дойде на „Анфийлд”.

Мърсисайдци изкушават младока с възнаграждение от 100 хил. евро на седмица. В интерес на истината тази заплата не е нищо особено за стандартите на Висшата лига. Мохамед Салах си докарва по близо 240 хил. евро седмично, а най-скъпоплатеният футболист в Англия Кристиано Роналдо печели около милион за седем дни.

Петдесеткратното увеличение е продиктувано от изключително ниската заплата на Гави в Барселона. Според информациите той прибира едва 2 хил. евро. Това е неговата заплата, регламентирана преди години, докато испанецът риташе за юношите на каталунците.

В Барселона обаче настояват, че в най-скоро време договорът на юношата, който е до лятото на 2023 г., ще бъде удължен. Пред „Cadena SER“ от клуба заявиха, че е договорена премия между 1,5 и 2 милиона евро за футболиста, която той ще получи след като поднови контракта си. Очаква се сегашната му освобождаваща клауза от 50 млн. евро също да бъде чувствително увеличена. В новите контракти на Педри и Ансу Фати тя е чудовищните 1 млрд. евро.