Везенков носи победа на Олимпиакос, MVP е в Евролигата!(ВИДЕО)

0
-
-

С ключова тройка на Александър Везенков, важен наказателен удар на Костас Слукас и пропуск на Марио Хезоня отборът на Олимпиакос постигна втората си поредна победа като гост в Евролигата. Баскетболистите на Йоргос Барцокас излязоха като победители от сблъсъка с УНИКС (Казан), постигайки успех с 87:84 (17:20, 25:20, 17:22, 18:15, 10:7) след продължение в един от най-зрелищните и физически мачове през настоящия сезон в турнира на богатите.

Голямата звезда на шоуто в негостоприемната зала в Казан се казва Александър Везенков. Българският национал изнесе лекция в офанзивен план на една от най-добрите защити в Евролигата (№6 по най-малко допуснати точки със 73.5), завършвайки като топреализатор с 22 точки, 7 борби, 5 откраднати топки, 3 асистенции и 1 чадър. При стрелбата си крилото бе 3/3 от зоната за две точки, 3/7 от тройката и 7/7 от наказателната линия за коефициент на полезно действие от 36! Петте отнети топки са ново върхово постижение в кариерата на Везенков в най-силния клубен европейски турнир, след като досегашният му рекорд по този показател бе три. Чрез прекрасното си представяне 26-годишното бе крило бе избрано за MVP на двубоя.
Интересното е, че Олимпиакос успя да измъкне победата, въпреки че взе цели 37 стрелби от тройката и вкара само 9 от тях (24%). Гръцкият гранд обаче спечели борбата с 43 срещу 37, записа 10 асистенции повече от съперника си (24-14) и бе безмилостен от зоната за две точки – 65% срещу 45%, за да постигне деветата си победа от началото на сезона.

Във временното класиране Олимпиакос застава еднолично на третото място с баланс от 9 победи и 4 загуби. УНИКС, който до днес разполагаше с баланс от 5-1 в домакинските си мачове, се намира на седмата позиция с актив от 7 успеха и 6 поражения.