Станимир Стоилов само с една загуба от 15 мача срещу Локо (Пд) в елита

0
Снимка: levski.bg
-
-

Днес Станимир Стои­лов ще се срещне за 16-и път с Локо Пловдив на ни­во Първа лига в треньор­ската си кариера, пише „Тема спорт“. В тях наставникът на сините може да се похвали с 11 победи, регистрирал е и 3 равенства и е допуснал една-единствена загуба, при голова разлика 37-11. Мъри е водил три тима срещу черно-белите, като и с трите е печелил.

Специалистът за първи път застава начело на Левски преди сезон 2004/05. Той започва страхотно кампанията със сините – постига шест поредни победи. В седмия мач обаче успехът му убягва, а това се случва именно при гостуване на Локо Пловдив. На 25 сеп­тември 2004 година чер­но-белите не се дават и въпреки че два пъти изо­стават в резултата, в крайна сметка измъкват 2:2, с изравнително попа­дение на Бобан Янчевски в последната  минута  на двубоя.

След това до пролет­та на 2008 година Левски на Стоилов 6 пъти поред надвива Локо Пд в първен­ството. За да се стигне до 19 март, когато Локо бие с 1:0 на „Лаута“ с то­чен изстрел на централ­ния защитник Йордан Милиев, играл след това и за столичани.

През сезон 2008/09 Мъри вече е начело на Литекс, а с ловчанлии на два пъти бие пловдивчани в първенството – с 3:1 и 3:0.

Той има положителен баланс срещу черно-бели­те и начело на градския им съ­перник Ботев. С канарчетата Стоилов има 3 победи и 2 ра­венства. Единият успех пък е служебен. Битката за Пловдив на 19 април 2014 на „Лаута“ е прекратена в края на пър­вата част, защото феновете на домакините об­стрелват терена с бомбички, димки и факли. Ре­зултатът е 0:0, а след то­ва СТК и ДК присъждат победа с 3:0 на Ботев.

Само в гостувания на Локо Пд в шампионата балансът на Стоилов е 4 победи, 2 равенства и 1 загуба, при голова разлика 15-7.

Интересното е, че той е срещал този съперник и на два пъти за Купата на България с Левски. И в два­та случая е на полуфинал, а сините елиминират съ­перника (общо 3 победи в 3 мача), а след това и не­изменно печелят трофея -през 2005 и 2007 г.