ЦСКА-София няма да извади 700 000 евро за най-бързия футболист в света! Иска го под наем

0
-
-

Англичанинът от нигерийски произход Матиас Фанимо може да пристигне в ЦСКА-София под наем, стана ясно вчера. Както е известно, армейците са извадили оферта за крилото, но трябва да се разберат с клуба му Сараево. Футболистът е влязъл и в полезрението на турските Аланияспор и Коняспор.

От босненския клуб първоначално са поискали 700 хиляди евро за правата на играча, но е ясно, че сделка за такава сума няма да има. Офертата, която готвят от Борисовата градина, е за привличане под наем с опция за закупуване, съобщава „Тема спорт“. Именно такава е практиката, която налагат червените в последно време. За откупуване на правата на Фанимо може да се мисли само при много по-ниска цена от първоначално поисканата от Сараево.

Фанимо е юноша на Уест Хем, където е изиграл 3 мача за представителния отбор и е определен за най-бързия футболист в света. Впоследствие кариерата му тръгва стремглаво надолу и преминава през Транмиър, Моркамб и още куп нискоразредни английски отбори, в които записва 8-10 мача на сезон. Рестартът за него идва в последните 2 кампании, когато носи екипите на Младост Добой и Сараево. В тези отбори е титуляр и бележи по над 10 гола на сезон.