Стойчо Стоев пред KOTASPORT: Левски ще извърви своята Голгота до лятото! Не виждам ядро (ВИДЕО)

0
-
-

Бившият треньор на Левски – Стойчо Стоев – гостува в „Студио Дерби“ на KotaSport.com. Пред водещия Георги Симеонов, той сподели мнението си за случващото се на „Герена“.

„Очаквах, че след напускането на бившия собственик на Левски, клубът ще преживее сериозен финансов колапс. В един момент се започна с много юноши и бивши футболисти на „сините“. Взе се и някой и друг чужденец. Липсата на пари води и до грешки, защото не можеш да вземеш качество.

Бистрили бъдещето на „синия“ голмайстор до късни доби

Левски ще извърви своята Голгота до лятото. Място в шестицата е илюзорно. Феновете ще искат стабилизиране на отбора през следващия сезон. Такъв голям тим трябва да стои по-добре, но дали ще се намерят необходимите пари, за да се стъпи на по-добра основа, не знам.

Тази година беше да се изгради ядро, но такова не виждам. Левски много лъкатуши. През следващата година ще е много трудно и ще има недоволство от феновете. Привържениците помогнаха много, но ще искат отборът да покаже по-добро представяне през следващата година.

Левски и ЦСКА-София искат конгрес на 30 април! Може да се стигне до съд

Най-неправилното нещо в школите е да се работи за успехи, а трябва да се създават футболисти. Не трябва да се гледат титлите и купите в ДЮШ. Всеки фен иска да има играчи от школата, но младите футболисти, когато отидат в първия тим, се вижда, че нещо им липсва. Някъде се бърка преди това. Има много кадърни треньори в школите. Правилната работа ще изгради сериозни отбори и качествен национален тим“, коментира Стоев в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.