От БКП наредили състава на Витлачил за легендарния мач във Флоренция с 2-та гола на Гунди

1
Снимка: Facebook
-
-

Съставът на Рудолф Витлачил за легендарния мач между България и Белгия във Флоренция през 1965 година е бил нареден от БКП. Твърдението е на легендарния бек на Славия Александър Шаламанов. Думите на Шами са поместени в ретро материал на колегите от „България Днес“, които връщат лентата към двубоя преди 51 години. България печели с 2:1 след голове на Георги Аспарухов и се класира за втори път на световно първенство.

„Истината е, че на Витлачил му наредиха какъв да е съставът. Намесиха се ръководители на високи постове в БКП. Според мен те избраха играчите, които се раздавахме докрай, а черната работа във Флоренция свършиха Теко Абаджиев и Митата Якимов. Но истината е, че тогава за националния отбор имаше невероятна конкуренция – по трима души се борехме за едно място“, казва Шами.

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Георги Петров
Георги Петров
3 години по-рано

Аз съм убеден ,че това е измъкнато Бог знае срещу какви добавки към скромната пенсия на Шами?!Помислете,та вие ще изкарате Политбюро на БКП като корифеи и изключителни познавачи на футбола?!Което просто не е вярно.Целта е след 55 години да се блъсне сензация!Аз все пак съм съвременик на това време и ще кажа ,че Витлачил бе изключителен авторитет и при никакви обстоятелства не би допуснал подобни неща.Няма как свободолюбивия чех достигал до подножието на Световната купа с националния отбор на Чехословакия да допусне нашите цървулани да му наредят кой да играе?!Той обаче подходи много разумно като практически подмени из основи отбора… Прочети още »