Паулиньо постави дилема пред Стоянович! Левски с новата схема срещу Арда (ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ)

0
Снимка: levski.bg
-
-

Днес от 16:30 часа Левски приема Арда в двубой от 15-ия кръг в Първа лига. Климатът на „Герена“ вече е друг, след като през седмицата Славиша Стоянович направи мечтан повторен дебют начело на сините, побеждавайки с 1:0 втория в класирането Локомотив Пловдив. Така възпитаниците му сложиха край на негативната поредица от 5 шампионатни мача без победа (б.р. – 4 поражения и едно равенство). Сега пред тях стои ново сериозно предизвикателство, каквото е Арда. Кърджалийци надхвърлят очакванията през кампанията -с актив от 24 точки, точно с 10 повече от столичани, те са в подножието на върха.

Левски продава Стаси до дни! Ясна е сумата, която ще приберат „сините“

Славиша Стоянович ще преследва втора поредна победа. През този сезон Левски само веднъж го е правил. Тимът нареди три от 4-ия до 6-ия кръг, като две последователни бяха именно на „Герена“. Сърбинът със словенски паспорт ще се довери на житейското правило, че когато нещо върви добре, то не се променя. Той със сигурност ще запази схемата на игра. Стоянович успя да изненада Локо Пловдив с 3-4-3. Сега обаче ще трябва да пипне нещо по представянето, за да сюрпризира и кърджалийци. Това обаче надали ще са изпълнителите, пише „Тема спорт“.

На вратата ще е Николай Михайлов, а пред него в отбрана ще действат Алекс Петков, Живко Атанасов и Тома Даске. В ролята на халф-бекове ще са Найденов и направилият добри впечатления в сряда младок Патрик-Габриел Галчев. В средата на терена ще си партнират Юруков и Райнов. Триото в нападение ще е Роберта, Мохамед и Здравко Димитров.

В Кюрасао си скубят косите за голмайстора на Левски

Все пак може да се стигне и до една рокада. Ако я има, тя ще е пускането на Паулиньо на мястото на младежкия национал. Бразилецът бе резерва срещу Локо Пд, защото подготовката му бе нарушена от карантина заради COVID-19 – както на него, така и на член от семейството. Той има шанс да стартира, но само ако е готов на 100 процента да изкара цял мач. Едва ли обаче Паулиньо ще е в оптимална кондиция и това най-вероятно ще го остави на резервната скамейка.

Срещу Арда сините отново ще разчитат на стегната и агресивна игра, както и на бързо разгръщане на атаките. Целта ще е съперникът да бъде пресиран и топката да бъде отнемана в половината му.

Извън сметките на Стоянович остават Станислав Иванов, Андриан Краев, Симеон Славчев, както и Марин Петков, който още няма навършени 18 години. Почти сигурно извън групата ще останат Матео Стаматов и Мартин Петков. За евентуално попадане на двамата сред 18-те ще се решава днес сутринта. Всичко зависи от това, дали в лечението на травмите им има прогрес.

Стаси – до Чикаго или много назад

Цялата година за Левски е ходене по мъките. Последният месец от нея обаче започна оптимистично – с победа при новия треньор и оттласкване от опасната зона в подреждането. Наред с това онзи ден на „Герена“ получиха и други добри новини – парафиран бе първият от поредицата очаквани спонсорски договори. Отбор и клуб взеха глътка въздух. Важно за феновете ще е да продължат в същия дух, за да може поне в края на 2020-а и те да имат поводи за малко усмивки.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЛЕВСКИ: Михайлов, Даске, Атанасов, Ал. Петков, Галчев, Райнов, Юруков, Найденов, Здр. Димитров, Мохамед, Робърта

Резерви: Кръстев, Александров, Старокин, Паулиньо, Ил. Димитров, Ст. Петков, Божинов

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА АРДА: Караджов, Леони, Сулака, Стоев, Лозев, Желев, Делев, Котев, Руменов, Ковачев, Коконов

Резерви: Симеонов, Крумов, Александров, Георгиев, Адад, Тилев, Жуниньо