Стоянович наруши неприятна традиция! Локо (Пд) стана най-битият отбор на „Герена“

0
-
-

Няколко интересни от статистическа гледна точка факти произведе мачът между Левски и Локомотив (Пд) в сряда. На първо място е това, че „черно-белите“ вече еднолично са отборът с най-много загуби на „Герена“ в шампионатни мачове, пише „Мач Телеграф“. За тях поражението бе под номер 40 в леговището на „сините“. Втори и трети са Черно море и Ботев (Пд) с по 39. За „смърфовете“ пък това бе визита номер 50 срещу гранда на този стадион.

Славиша отсече: Сега е най-важно да се взимат точки, а не да се говори за пари!

Същевременно Славиша Стоянович наруши традицията треньорите от чужбина на Левски да стартират неуспешно срещу Локо (Пд). Славиша Йоканович през 2013 година тръгна със загуба на „Герена“ от този съперник – 1:2, а Пепе Мурсия година по-късно – с 1:1. За Стоянович победата е първа над „смърфовете“, тъй като при предишния му престой в Левски той срещна само веднъж „черно-белите“ и загуби от тях на „Лаута“ с 0:1.

Освен това Левски за втора поредна година победи Локомотив (Пд) на „Герена“ с 1:0. И двата пъти това става в първия мач между двата тима за сезона, като и двата пъти точен бе Найджъл Робърта. Този път обаче попадението на нападателя бе от дузпа, а преди година след хубава асистенция на Живко Миланов.

Славиша привикал звезда на Левски на килимчето

Мачът в сряда бе третият в историята на това съперничество, в което Левски спечели с гол или два само от дузпа. За първи път това е станало на 28 март 1952 в София, а точен за „сините“ от бялата точка е Арсен Димитров в 59-ата минута. Другият такъв мач преди този в сряда датира от 20 октомври 1955. Тогава Левски бие в Пловдив с 1:0, а попадението е дело на Иван Димчев.