Славия заплете интригата, след като удари отново Левски

0
Снимка: lap.bg
-
-

Славия победи Левски по инерция за втори пореден път с 2:1 на стадион „Георги Аспарухов“. „Белите“ обърнаха развоя на срещата от 0:1 до 2:1. Станислав Иванов изведе „сините“ напред през първото полувреме, но през втората част за Славия се разписаха Ивайло Димитров и Филип Кръстев. Димитров вкара трети гол на „Герена“, а Кръстев отбеляза много красив гол, като направи за смях трима от играчите на Левски.

Мачът бе ръководен от елитния френски арбитър Клеман Тюрпен.

Левски създаде първата опасност в мача в 12-ата минута, когато Найджъл Робърта стреля с глава, но покрай десния страничен стълб в аут.

Две минути по-късно Венцислав Бенгюзов стреля отблизо с глава, но Георги Георгиев решително спаси.

Холмар Ейолфсон отправи удар с глава в 16-ата минута, но над вратата на Славия.

Деян Лозев стреля от границата на наказателното поле на Славия в 17-ата минута, което принуди Стергиакис да избие топката в корнер.

Левски поведе в резултата в 17-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Славия се получи много сериозно разбъркване, Холмар стреля с глава, след което Стергиакис успя да спаси. Петър Патев не успя да изчисти топката и това позволи на Станислав Иванов отблизо да вкара във вратата на Славия.

Левски организира добра атака в 36-ата минута. Иван Горанов центрира остро в наказателното поле, където Найджъл Робърта не успя да засече топката и се размина с нея.

В 43-ата минута Венцислав Бенгюзов нанесе удар от около 30 метра, който премина над вратата на Георги Георгиев.

Радослав Кирилов отправи удар от границата на наказателното поле на Левски в 58-ата минута, но Георги Георгиев спаси.

Славия изравни резултата в 65-ата минута, когато Георги Йомов центрира от корнер в наказателното поле на Левски, където Иван Горанов изпусна Ивайло Димитров, който засече топката с глава и я вкара във вратата на Георги Георгиев.

Славия пропусна много добра възможност в 67-ата минута. Георги Йомов направи добър пробив, но след това ударът му бе много неточен в аут.

Левски направи непростим пропуск в 71-ата минута. Паулиньо изведе Станислав Иванов на чиста позиция в наказателното поле на Славия, но той реши да не стреля, а пусна към Мартин Петков, който не успя да нанесе завършващ удар и „сините“ пропиляха страхотна възможност.

Славия на свой ред направи много голям пропуск в 72-ата минута, когато Ивайло Димитров подаде към Филип Кръстев, който преодоля вратаря Георги Георгиев, но се забави със завършващия удар, което позволи на Илия Юруков да се върне и да изчисти топката в корнер.

Франко Мазурек стреля от фаул в 75-ата минута от дъгата на наказателното поле на Славия, но Стергиакис се намеси и изби в корнер.

Славия осъществи пълен обрат в 85-ата минута. Филип Кръстев направи за смях трима футболисти на Левски, след което пусна топката покрай Георги Георгиев и я прати във вратата му.

Славия вече има 52 точки, колкото и ЦСКА-София, който е с мач по-малко, а Левски е с 53.