Новите собственици на Дунав вече чистят задължения! Енгибаров: Договорих се, но…

0

Енгибар Енгибаров призна пред „Тема Спорт“, че е разговарял с ръководството на Дунав Русе да поеме тима и че това трябва да се случи през следващата седмица. Бившият треньор на Спартак Вн и Витоша Б обяви, че се е разбрал за условията, но все още не е подписал. Днес той ще гледа на живо гостуването на драконите на Ботев Пд в Коматево. Мач все пак ще има, въпреки че играчите заплашиха с бойкот заради неплатени заплати, премии и квартирни. В сряда новите шефове на Дунав обявиха, че освобождават досегашния наставник Людмил Киров.

„Разговарях с новото ръководство на Дунав и постигнахме устна договорка, но има още някои работи, които да уточним. Все още не съм подписал договор, не е факт. По всяка вероятност ще присъствам на мача с Ботев в Пловдив. Има помощници, които да водят отбора утре (б.р. -днес)“, сподели Енгибаров, който е бивш играещ треньор на драконите. Начело на тима днес ще е Пламен Донев, който и до момента се водеше старши треньор на хартия, тъй като Киров няма Про лиценз.

„Новите собственици са започнали да изчистват задълженията към играчите и се надявам, че нещата ще се нормализират. Да, нещата не са приятни, но мисля, че ще се преодолеят“, каза още Енгибаров. Очаква се той да застане начело на тима за решителните битки за оцеляване в групата с три отбора, заелите 11, 12 и 13-о място, които започват от понеделник.

Бившият наставник на Дунав Людмил Киров пък заяви, че ще заведе дела след уволнението си. Неговият договор бе удължен наскоро с анекс за още 20 дни за баражите.

„С някои хора ще се видим в съда“, каза Киров пред в. „Утро“.