Атлетико размисли за Кавани и се съсредоточи върху нападател на Наполи

-
-

Нападателят на ПСЖ Единсон Кавани няма да отиде в Атлетико през летния трансферен прозорец, както твърди Ас.

Това лято договорът му с френския клуб изтича, но играчът няма да отиде в Атлетико, въпреки че е основната трансферна цел на клуба през зимата.

Според източника, Атлетико взе такова решение, след като срещна проблеми при преговорите с Кавани. Според клуба финансовите изисквания на нападателя са били твърде високи.

Тогава президентът на Атлетико Енрике Чересо говори остро за прекъсването на трансфера на Кавани през зимата, като отделно отбеляза ролята на роднините на играча в тази ситуация. Братът на играча, който действа като негов агент, отговори: „Сделката се провали не по волята на Еди. Атлетико не можеше да плати толкова, колкото поиска ПСЖ, а парижани не искаха да намалят исканията си. Атлетико се провали в преговорите с ПСЖ.“

Сега Рома се превърна в основния претендент за Кавани. Клубът предлага на уругваеца 3-годишен договор, той ще стане най-високо платеният играч в отбора. Друг вариант за Кавани е Интер, но позицията на Рома вече е по-силна.

Атлетико се фокусираха върху придобиването на нападателя на Наполи Аркадиуш Милик. Клубът му предлага заплата от 5 милиона евро годишно, което е два пъти повече от сумата, която получава в Наполи. Италианският клуб иска да получи от 40 до 50 милиона евро за поляка. Настоящият договор на Милик с Наполи изтича през 2021 година.