Желан от ЦСКА-София подписа с Мидълзбро… за 3 седмици

0
-
-

Желаният от ЦСКА-София флангови нападател Марвин Джонсън (29 г.) подписа анекс към изтичащия си договор с Мидълзбро. Крилото удължи контракта си с 3 седмици, за да е на разположение на култовия спец Нийл Уорнък в оставащите 7 мача от втора английска дивизия (Чемпиъншип). 71-годишният треньор планира да разчита плътно на Джонсън до края на сезона, въпреки че договорът му изтича и играчът няма да остане.

Джонсън записа 90 минути в дебюта на Уорнък при успеха с 2:0 срещу Стоук на 27 юни. Срещата бе пряк сблъсък в битката за оцеляване. Чрез трите точки Мидълзбро излезе на един пункт пред Стоук и вече е 19-ти от 24 тима. В трета дивизия изпадат последните 3отбора.

За Джонсън това бе 31-во участие през сезона, като има 1 гол и 3 асистенции в Чемпиъншип. Той е записал и 2 мача за ФА Къп срещу Тотнъм, включително 90 минути в Лондон (1:2). Джонсън е използван най-често като дясно крило, но неведнъж е играл и като халф-бек. Най-силният му сезон в кариерата е 2015/16 г., когато за Мъдъруел в шотландския елит записва 38 мача, 5 гола и 8 асистенции.