Герой от САЩ’94 изуми: Ако бях клубен треньор, нямаше да пусна футболистите си в националния отбор

0
-
-

Легендата на родния футбол и Левски – Цанко Цветанов, гостува в „Студио Дерби“ на KotaSport.com. Пред водещия Георги Симеонов, бронзовият медалист от САЩ’94 бе категоричен, че, ако е клубен треньор, не би пуснал футболистите си в националния отбор за предстоящата контрола срещу Беларус на 26 февруари. Както е известно, датата е неофициална в календара на ФИФА и клубните отбори не са длъжни да пускат състезателите си. Това обаче ще е последният шанс на селекционера Георги Дерменджиев да види избраниците си в игрова обстановка преди полуфиналния бараж за класиране на ЕВРО 2020 срещу Унгария месец по-късно на стадион „Васил Левски“.

„С риск някой да се засегне, ако аз съм треньор на клубен отбор, в този момент от шампионата и при тези условия, аз няма да си пусна футболистите. Както искат, така да го разбират колегите. Аз не бих пуснал моите футболисти, при положение че имам шампионат и важни мачове за Купата.

От друга гледна точка, за националния отбор трябва да даваш всичко. Това е родината, мястото където живееш, хората, общността. Затова човек трябва да дава всичко от себе си, за да може да представи родината си по най- добрия начин.

Надявам се да изиграем два мача. За мен Унгария е възможен съперник, ако всички са здрави и в добро състояние.

Предстои ни мач, който, ако спечелим, ни се отварят вратите с още един двубой да участваме на европейско първенство. Говорим си, че нямаме достатъчно класни футболисти. Тогава дали трябва да експериментираме? Не трябва. Основните футболисти, на които се разчита, не са особено широк кръг“, коментира Цветанов в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.