Сирмов: Горна Оряховица няма сили да издържа отбор в елита! Мястото ни е във Втора лига

0
-
-

Старши треньорът на Локо ГО Милчо Сирмов заяви, че е реалист и че в момента тимът не е готов да атакува елита. Железничарите зимуват осми на 7 точки от третия Монтана и място на баражите.

„Искам да играем така, че да сме равни на първите. И ще направя всичко, което зависи от мен, за да сме сериозен фактор в групата. Но нека да бъдем честни, има ли сили Горна Оряховица да издържа отбор в елита? На този етап отговорът е не. Мястото ни е във Втора лига, където да сме сериозен отбор, с който да се съобразяват. Целта ни е да създаваме добри футболисти, да дадем път към големия футбол на местни момчета и да радваме с добри игри. Когато ситуацията се промени и се намери начин за привличане на по-сериозно финансиране, тогава можем да си поставяме по-сериозни цели за класиране“, коментира Сирмов пред regnews.

„Ако искаме да се развиваме, трябва още повече работа и повече подготовка. Аз имам програма да наложа няколко наши момчета в основния отбор, което, разбира се, ще отнеме време. Но имаме кадърни футболисти от школата и трябва да им дадем шанс. С мъжкия отбор в момента тренират четирима юноши и те са с голям потенциал. Момчил Кузманов е готов за мъжкия отбор. По време на зимната подготовка ще му дам повече време за игра в контролите и се надявам, че напролет той ще защити мястото си в отбора. Янислав Цачев е по-малък, но също има качества и се надявам да се наложи при мъжете. Звезделин Бончев също. Момчетата имат данни, но трябва да знаят, че за място в отбора трябва да се борят и да си го защитават. Засега са сериозни, тренират здраво, дано да е все така“, добави наставникът на Локо ГО. Той се върна към силния есенен дял.

„Смятам, че се справихме доста добре като цяло. За някои дори изненадващо добре. Аз лично не съм изненадан, защото вярвам в себе си и знам какво мога. Поех отбора в труден период, но много бързо футболистите успяха да влязат в кондиция, да подобрят значително физическата и психическата си форма. Просто момчетата повярваха първо на мен, че могат да направят нещо по-сериозно, и след това повярваха и на себе си“.