7 не е добро число за братя Миневи

0
-
-

На всички е ясно, че едва ли има по-големи тартори в съблекалнята на Царско село от близнаците Йордан и Веселин Миневи. Те ще бъдат и хората, които трябва да поведат Царско село за нещо повече от почетна загуба на „Герена“ в неделя. Макар и да са минали през школата на „сините“, Веселин и Йордан имат доста мачове срещу тях.

Братята са се изправяли срещу Левски с екипите на 7 отбора. Два пъти са били заедно, а след това са се справяли отделно. Това е ставало в Беласица и Ботев (Пд). Веско е лидер по този показател с мачове за Етър, Верея и Царско село. Докато Йордан изостава с един отбор. Той е играл още срещу „сините“ само за 2 отбора – ЦСКА и Лудогорец. Това са му и най-успешните периоди срещу тях.

Данчо, който за разлика от брат си не се завърна на „Герена“ в по-късен етап на кариерата си, има серии от по 5 мачове без загуба от Левски. Нещо, което не е отдавало на Веселин. И двамата обаче ще стартират в неделя в серия от по 3 поредни загуби от „сините“. Веселин ги навъртя с Етър, Верея и Царско село, докато брат му го стори с Ботев (Пд).

Двамата имат общо 38 мача срещу Левски при отрицателен баланс – 11 победи, 4 равни и 23 загуби. Братята имат на сметката си и само едно попадение. То е дело на Йордан при загубата с 2:6 на Ботев (Пд). Тогава той дава и асистенция за другото попадение на „жълто-черните“. Трябва да се отчете също, че и равенствата на фамилията са на негова сметка, а не на тази на Веселин, който преди да напусне „Герена“ бе и капитан на „сините“.