Гецата за Ботев и ЦСКА-София: Нищо не играят! Който твърди обратното, изучавал е солфеж

0
georgi georgiev gecata
-
-

Георги Георгиев е едно от големите имена в историята на Ботев и ЦСКА. Ето какво сподели Гецата пред „Меридиан мач“, преди дербито между „канарчетата“ и ЦСКА-София.

– Г-н Георгиев, ще стане ли дерби днес предвид недобрата форма на двата отбора?
– Класирането на двата отбора отразява състоянието им. Но имаше прекъсване в първенството, може да са оправили нещо. Работят по различни системи. Иначе този мач винаги е бил със заряд. Помните какви двубои направиха двата отбора миналия сезон за Купата на България – наистина много хубави и емоционални. Класирането не е притеснително, а това, че Ботев и ЦСКА не играят нищо. Ботев не мина центъра през второто полувреме с Локо (Пд), ЦСКА пък има проблеми с Дунав дори.

– Кои са слабостите на двата отбора?
– Винаги съм казвал, че съм неутрален в този мач, защото съм играл в двата отбора. И естествено, че и двата тима имат сериозни проблеми в играта си. Който твърди обратното, не се е събличал по къси гащи дори по физическо, а е изучавал солфеж по същото време.

– Какво е мнението ви за двамата треньори?
– Люпко Петрович е носител на КЕШ и никой не може да му го вземе. Но нещата се променят, футболът се развива. Люпко печели през 1991 година. То и ние станахме 4-ти в света през 1994-а, но сега най-много стигаме до 4-о място в квалификационната група. За Желко нямам мнение, не го познавам. Това, което говори, звучи шантаво. Щял да въвежда холандска система – тренира само с топка, без бягане. То и Аякс сигурно стигнаха полуфинал за Шампионската лига само с игрички с топка. Глупости.

– Ще се отрази ли на Ботев детекторът на лъжата?
– Не знам – на някои може да се отрази, на други – не. Аз да питам обаче какво значи корупционни практики? Едно време знаехме -на този баща му носи домати, синът му играе, на другия баща му носи краставици или картофи, синът му титуляр. Сега има борси. Кое е корупционна практика? Не е реално.

– Как се отразяват на ЦСКА вътрешните конфликти?
– Създават им проблеми, без съмнение. Вижте, Бодуров беше несменяем титуляр. Сега не играе и видяхте как изглеждаше срещу Англия. Направи необмислен шпагат в наказателното поле, дузпа и свърши мачът. И това стана, защото му липсваше физическа сила. Но в ЦСКА си имат чужденци, нека те да играят. Само ще кажа, че тези чужденци, ако се бяха изправили срещу Стоичков, Пенев и Костадинов от нашето време, щяхте да видите как бързият влак подминава пътническа гара и ще чува само фиу-у-у.