Люпко съобщи неприятна новина за ЦСКА-София

0
liupko petrovich
Снимка: cska.bg
-
-

Крилото на ЦСКА-София Енрике Рафаел все още е далеч от завръщане на терена. Контузията на бразилеца не е отшумяла и той няма да вземе участие в контролата с Поморие в събота. На този етап трудно може да се прогнозира кога фланговият нападател ще се завърне в игра. Той е в лазарета вече два месеца, след като в началото на юли получи възпаление на капачката на коляното. Тогава се очакваше възстановяването му да отнеме около 30 дни, но продължава двойно по-дълго.

Треньорът на ЦСКА-София Люпко Петрович говори пред „Тема Спорт“ във връзка със ситуацията около Енрике: „За жалост той още не е готов за игра. Енрике продължава да изпитва някакви проблеми. През тази седмица пак ще бъде на прегледи и ще видим какво ще покажат“, заяви Петрович.

Той говори и за последното лятно попълнение към този момент Томи Юрич. 28-годишният нападател подписа на 27 август. През последната година той е записал едва 7 мача и 358 минути. Австралиецът не е бил на терена в официален двубой от 19 февруари 2019 г., когато играе 90 минути за Люцерн срещу Нюшател (1:2).

„Юрич тренира наравно с отбора, но не е играл отдавна и това е проблем. Кога ще може да влезе и да ни помогне на терена зависи изцяло от него“, каза Петрович. Юрич ще вземе участие в контролата с Поморие.

Люпко Петрович вече обяви, че се е разбрал с Рубен Пинто да го върне в състава. Португалецът ще вземе участие в спаринга в събота. На този етап обаче Люпко не е решил как да процедира с Николай Бодуров.

Мачът с Поморие е на 7 септември, събота, от 17:30 часа в Стралджа. ЦСКА-София гостува там по покана на местния кмет и бивш състезател на отбора Атанас Киров.