Чорбаджийски дебютира за Стяуа срещу бивш свой треньор в ЦСКА-София

0
-
-

Доскорошният бранител на ЦСКА-София Божидар Чорбаджийски ще дебютира тази вечер за новия си тим Стяуа. Румънските армейци гостуват на Газ Метан от 21:00 часа. Интересното е, че Чорбаджийски ще се изправи срещу бившия си треньор в Борисовата градина Едуард Йорданеску. Той е начело на Газ Метан от 7 януари, като го изведе до 7-о място през миналия сезон.

Чорбаджийски дори присъства на пресконференцията на Стяуа преди мача: „Познавам Йорданеску много добре, защото ми беше треньор в ЦСКА през 2016 г. Очаквам да се изправим срещу доста добре организиран и компактен отбор, който отлично подготвен физически. Трябва да сме много мотивирани и да им покажем, че сме по-силният отбор“, каза Чорбаджийски. Той е преотстъпен в Румъния до края на годината с опция за откупуване.

Куриозното е, че Божидар е единственият номинален централен защитник в Стяуа в момента. Той би могъл да играе за стелистите в групите на Лига Европа. Преди това обаче Стяуа трябва да елиминира португалския Витория Гимараеш, с който направи 0:0 в първия мач в Букурещ.

Капитанът на Стяуа Михай Пинтили пък се пошегува с Чорбаджийски: „Дори не знам как да му произнеса името. Даже пресаташето ни едва успя да го изпише в социалните мрежи“, каза Пинтили през смях.