ФК Граничар Кирково е големият победител след края на IV кръг в „Лига Кърджали“

0
12
-
-

След края на четвърти кръг в първенството по мини футбол – „Лига Кърджали“, големият победител се оказа ФК „Граничар Кирково“. Вчера те спечелиха двубоя си, като по този начин се изкачиха временно на върха в класирането.

Днес изненадващо отборът на „Приятели Юнайтед“ се препъна в препятствието ФК „Импулс“, завършвайки 1:1 и по този начин остави кирковчани едноличен лидер. Другият непобеден отбор в лигата – ФК „Мастило“ е с мач по малко. Това бе и първи равен двубой в първенството.

Мачът като цяло бе на много високо ниво, а в получилото се неочаквано дерби и двата отбора показаха красив футбол, като положения не липсваха и пред двете врати. През първата част след хубаво изпълнен пряк свободен удар Мехмед Раим даде преднина на ФК „Импулс“, а през втората част след заучено положение от Светослав Топчиев и Михаил Младенов резултатът бе изравнен с гол на Младенов. Въпреки изобилието от голови положения, до края на срещата повече голове не паднаха, а гредата помогна на два пъти на коравият отбор на „Импулс“.

В другата среща за деня FC „Pripek“ намери пътя към победите побеждавайки ФК „Каприз България“ с 9:2. В този двубой капитанът на FC „Pripek“ – Иван Башев буквално се развихри и понесе своите напред. Той отбеляза пет от попаденията и асистира за два от останалите гола. По този начин Башев спечели и приза „Футболист на седмицата“ в четвърти кръг. Останалите попадения за „Pripek“ бяха дело на Тодор Тошков, разписал се на два пъти, Венцислав Янев и Илиян Зафиров. Почетните попадения за „Каприз България“ реализира Бейзат Хасан. Запомнящ момент в срещата бе и контузията в пръста на вратаря Деян Василев, който се бе запътил за бърза помощ, но извади късмет, че покрай стадиона за своя двубой загряваше травматологът и капитан на ФК „Докторите“ – Д-р Ахмед Юсеин, който като с магическа пръчица върна усмивката на лицето на стражът Василев.

Освен позитивните изяви извън терена ФК „Докторите“ и FC „Global Net“ имаха какво да ни покажат и на терена. Футболистите и на двата отбора се впуснаха в здрава битка, която можеше да завърши както в полза на единия отбор така и в полза на другия. Първо Рейхан Мехмед даде аванс на своите, а малко след това резултатът стана 2:0 след автогол на Иван Вълчев. Вълчев, обаче бързо се реваншира с асистенция за Христо Карталов, който намали за 2:1 преди почивката. Втората част започна с гол на Берчин Юмер, с който резултатът бе изравнен. По този начин равностойната и приятна за окото игра вървеше към справедливо равенство, но десетина минути преди края злощастен автогол си отбеляза Николай Тончев, който оформи крайното 3:2 в полза на ФК „Докторите“.