Паднахме минимално в Осло (ВИДЕО)

0
153972013416748 14f1056adeea47faa3b89e0340ea8082
-
-

Националите ни паднаха от Норвегия с минималното 0:1 като гости и запазиха шансове за първото място в нашата група в Лига С от Лигата на нациите.

На стадион „Улеваал“ в Осло двата тима влязоха в битка за първото място в групата. Родните национали играят с бели фланелки, бели гащета и червени чорапи, като от първата минута оставиха инициативата на скандинавците. Първа опасност беше в 10-ата минута, когато Алесани беше изведен отлично отляво, той подаде към връхлитащия Кинг, който от отлична позиция стреля над вратата на Илиев.
В 14-ата минута Иван Бандаловски фаулира Кинг, за което получи жълт картон.

Секунди по-късно Илиев майсторски финтира нападател на Норвегия преди да подаде топката напред. При следващата атака играчите на домакините искаха игра с ръка на Занев, но получиха ъглов удар.
Първата добра атака на „лъвовете“ беше в 18-ата минута, когато Славчев изведе технично Десподов, който финтира двама бранители и опита голово подаване към Попов, но сгреши.

Пламен Илиев трябваше да не намесва в 19-ата минута, когато нашата защита се пропука, но Кинг не успя да се възползва и да прати топката в мрежата. Техничен удар на Мохамед Елюнуси мина на сантиметри от гредата на Илиев в 22-ата минута.
Стражът трябваше да се намесва отново в 26-ата минута, когато беше извършено нарушение срещу него.

В 31-ата минута Норвегия поведе. Хубава атака на домакините отдясно проби лявата зона на Занев и Божиков, след което остро центриране на Елабделауи беше засечено от Елюнуси, който вкара топката в мрежата.

„Лъвовете“ се стреснаха, като Занев получи също жълт картон, а опасно центриране от фаул мина в опасна близост от дясната греда на Илиев.

В 38-ата минута Десподов центрира от фаул, а Бодуров изпревари всички обаче стреля с глава встрани от вратата. Домакините спряха да бъдат толкова агресивни в атака, но въпреки това момчетата на Хубчев трудно организираха играта. Малко преди края на първата част и Чорбаджийски получи картон.

Втората част започна без промени, но така имаше малко след подновяването на играта. Нападателят Радослав Василев замени Чорбаджийски в 49-ата минута. България остави повече пространства, за да търси равенството, което можеше да дойде в 56-ата минута, но изстрел на Ивелин Попов беше избит от бранител и излезе над гредата. Реферът обаче не видя и отсъди аут. Домакините със скоростните си футболисти продължиха да атакуват опасно.

Кристиян Малинов влезе за „лъвовоте“ в 59-ата минута, сменяйки Славчев.

Хубава атака на Попов в 62-ата минута завърши с удар на „десетката“ който стражът на скандинавците спаси.

Десподов също пробва слаб удар след добра атака, но без да затрудни стража на Норвегия.

„Лъвовете“ вече владееха повече топката, но липсваше последното подаване. Бодуров също получи жълт картон за груб фаул срещу Кинг.

В последните минути България опита натиск, но така и до гол не се стигна.