400 състезатели се пускат на Държавното по Таекуон-до ITF

0

Над 400 състезатели ще участват в предстоящото Държавно първенство по таекуон-до ITF, което започва в петък и ще продължи до неделя в Благоевград. Спортна зала „Скаптопара” ще приеме най-добрите ни таекуондисти, които разделени във възрастови групи и категории ще се борят за медалите. Надпреварата е официална квалификация за определяне на националните отбори за Европейското първенство в Прага ( Чехия) през месец април тази година.

„Очакваме много силно представяне от всички състезатели защото ще бъдат определени представителните ни отбори за Европейския шампионат. Имаме заявки от всичките ни клубове от цялата страна и сме напълно готови с организацията на предстоящото първенство. Най-добрите ще попаднат в националните тимове и ще представят страната ни на континенталния шампионат, което е допълнителен стимул за всеки един от тях. Дисциплините ще бъдат спаринг и силов тест, като на първата ще участват всички – деца, юноши,младежи, девойки, жени и мъже. На силовия тест ще бъдат само мъжете и жените. Всеки, който желае да наблюдава състезанията в зала „ Скаптопара”, е добре дошъл. Входът за зрители е безплатен”, сподели президентът на БФТаекуон-до ITF Марио Богданов.

Програмата за шампионата включва в петък да се проведат техническа и съдийска конференция, както и кантара на участниците, а в събота и неделя от 9:00 часа сутринта започват състезанията.Най-интересно и оспорвано се очаква да бъде в съботния следобед когато са финалите при мъжете и жените.