1 милион лева за Нефтохимик и Черноморец

18

Група общински съветници подготвят радикално предложение за финансиране на двата големи бургаски клуба Нефтохимик и Черноморец, научи KotaSport.com. В нея ще се предложи общото финансиране през следващия сезон за бъде в размер на 1 милион лева. В това число се включват и парите за ДЮШ на клубовете.

Средствата ще бъдат разпределени напълно равностойно. Така и Черноморец, и Нефтохимик ще получат по 500 хиляди лева от общината, ако решението бъде одобрено. През следващия сезон се очаква и „сините“, и „зелените“ да играят в Югоизточната Трета лига.

Парите ще бъдат отделно от общата рамка на спортния бюджет. Очаква се обаче това предложение да срещне съпротива сред част от общинските съветници.

18 КОМЕНТАРИ

 1. На какво правно основание и откога Общината финансира с парите на хората частни търговски дружества….А същевременно се вземат инвестиционни кредити и се вдигат цени на билети и се поддържат високи местни данъци и такси? Абсолютно незаконни предложения и глупотевини!

  • Черноморец частно дружество ли е, бе? Що не си сложиш компрес? Влез в деловодството на съда и провери какво дружество е

 2. Ако случайно това стане факт, нека Черноморец откажат субсидията. Те не искаха да протестират, явно са доволни от ситуацията с футбола в града. Ние отнасяме всички негативи, престъпници сме, крали сме, искали сме много,а резултатите ни били еди си какви.

  • вие протестирахте за стадиона бе, каква субсидия? или пак за пари мрънкате. Мазута трябва да откажат, защото техния зор е стадион Лазур

   • Ти сигурно си доста просто момче или стара акула, не знам какво си. Я, върни лентата и кажи стадион Черноморец кой и къде го апортира. Тогава всичко беше наред… Сети се, нали ?…. Айде, поуспокой се, казах ти вече, ще се срещнем в областните групи, ако дойдете на мач. Там и на терена и на трибуните в Бълагарово ще сме само ние.

    • Вас няма да ви има, мой човек. А стадион Черноморец го апортира Валери Симеонов като председател на ОС

 3. Като данъкоплатец съм абсолютно несъгласен. Първо защо ще се субсидира клуб на 2 години? Ако аз създам днес „Черноморец-Бургас-1919“ ще дадат ли и на мен? А ако създам 2 такива клуба колко ще ми дадат? Защото автентичния ПСФК е още жив и май се ползва за схеми. Трето как решихте, че този клуб ще играе във В група, след като миналия сезон се провалиха, а през този пак са 2-ри. Освен това има и баражи, които се оказват доста непреодолими за нивото на нашата А областна, което реално е слабо.

  • А ПСФК-то от колко години е, да не би да са от 1919. Не са ли от 2005 са и по никакъв начин не са правоприемник на предишния Черноморец, Дражевия. Опита по света и у нас показва коя е най-точната мярка за истинност при футболните отбори и това са феновете. Феновете на Черноморец, които също като феновете на Нефтохимик са граждани на Бургас, при това по-многобройни, еднозначно са избрали „Черноморец-Бургас-1919“ за истинския Черноморец и този отбор без капка съмнение трябва да бъде субсидиран. А предвид историята на бургаския футбол и това че именно Черноморец е традиционния градски отбор, средствата трябва да бъдат насочени преимуществено към него. Защото нека не се лъжем – в Бургас няма пари за два силни отбора първо и второ – бургазлии никога няма да припознаят Нефтохимик за свой отбор. Пътя е един, възраждане на Черноморец и 1-2 по-малки отбора, без конфронтация, т.е. Нефтохимик го няма в картинката. Иначе ще възпроизвеждаме мъката от последните 10-15 години докато сме живи.
   Само да добавя, че едва ли някой от тези, които вчера бяха на площада е ходил на повече мачове на Нефтохимик от мен.

   • Склонен съм да се съглася с теб, но просто няма как да се дават пари за нещо недоказано. Иначе тази практика, за която говориш не само че няма да спре, а ще продължи. Не може да се създават постоянно клубове с едно име при всяка трудност, вместо да се оздравяват старите, Ей така за по лесно. Не е нормално това и никъде го няма по света.

   • Как така си ходил на повече мачове на Нефтохимик от тези, които били на площада, а в същото време искаш да го затрият и не трябвало да е в картинката. Ти малоумен ли си. Явно си фен на Черноморец, но пък си и ходил на всички мачове на Нефтохимик. Знаеш ли какво си ти-един семкаджия. Заради такива като тебе няма футбол. Ти искаш един отбор, че да е силен, каква глупост само изричаш. Нефтохимик макар и с по – малко история и то от към години, защото ако сравним успехите мисля, че ще ти стане тъпо, има много верни фенове, които го спасяват вече не знам колко пъти. Все едно да затрием Локо Пд, че да си има един силен отбор в Пловдив. Това мислене е адски селско, но няма нужда от спорове, този град не заслужава нито Черноморец, нито Нефтохимик. Просто аз съм болен на тема Нефтохимик и всякакви подмятания за затриване, сливане в един отбор на Бургас.

    САМО НАФТА

    • Аз като бургазлия съм фен на Черноморец и на стария Нефтохимик, за който всички знаеха, че е втория отбор на Бургас. И футболните фенове ходеха и подкрепяха и двата отбора и се радваха на играта и никой никога не е гледал накриво. Не съм фен на новия Нефтохимик, с малобройната и агресивна фенска маса, със смешната им мания за величие, вследствие на онези сребърни медали.

 4. Обединете двата бургаски отбора напр. под името Бургас по примера на ОФК Поморие и ще имате повече успехи!

  • Стига с тези селски простотии, как да стане като и двата отбора си имат привърженици, които за нищо на света не биха припознали такова изчадие. Този обединяващ соц модел е валиден само за малки градове където наистина няма нужда от два отбора , нито ги е имало, нито има кой да вика за тях по-отделно. АЗ съм фен на Нефтохимик, на никой друг, всичко друго е пренебрегване на история, любов, емоции и принадлежност.

   САМО НАФТА!!!

 5. Но Нефтохимик е много нов отбор на фона на Черноморец. Как е можело да има време само с един отбор в Бургас? Изкуствено бе създадено напрежението между два отбора с появата на втори градски отбор. Няма значение тук колко е голям един град и дали е социализъм или не. Да не забравяте все пак, че Нефтохимик е създаден в периода на комунизма, така както и редица други отбори.

 6. През 1919 г. е основан Черноморец. През 1944 г. Черноморец прекратява съществуването си.
  През 1932 г. е основан Локомотив. През 1956 г. Локомотив прекратява съществуването си.
  …..
  През 1958 г. е основан Ботев. През 1968 г. Ботев е преименуван на Черноморец.
  През 1962 г. е възстановен Локомотив. През 1981 г. Локомотив е преименуван на Нефтохимик.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук