Хитрино доведе феновете си до транс

0
-
-

За първенство на Североизточна трета лига ХIV кръг Калиакра (Каварна) загуби у дома от „Хитрино“ с 1:3. Гостите от Хитрино обърнаха мача в своя полза в последните 20 минути. В първата част домакините доминираха и закономерно в 30 мин. поведоха в резултата с 1:0 с гола на Георги Станков, след разбъркване в наказателното поле на гостите и недобре изчистена напред топка.

Тя попадна в краката на Георги Станков до наказателното поле, който провря топката в мрежата на гостите през куп играчи и на двата отбора. При този резултат двата отбора се прибраха на почивката. През втората част футболистите на „Хитрино“ по-често атакуваха вратата на Мирослав Марков и резултатите не закъсняха. В 70 мин. Христо Александров изравни от непосредствена близост – след разбъркване в наказателното поле на домакините.

В 86 мин. отново Христо Александров с глава покачи на 1:2, като преди това центрираната с глава топка нацели напречната греда зад Мирослав Марков. Това разстрои футболистите на „Калиакра“(Каварна) и те се втурнаха в отчаян щурм в последните минути. Заредиха се критични ситуации пред вратата на Харун Якубов, но защитата на гостите бе на висота и непозволи отбелязването на гол.

В даденото от главния съдия Михаил Йорданов от Разград (с точно и безпристрастно ръководство) над 3 – 4 минути добавено време Расим Нурханов беше изведен от полето на гостите в стрелкова позиция в игралното поле на „Калиакра“, вратаря Мирослав Марков излезе извън наказателното си поле и в стремежа си да парира нападателя на „Хитрино“ още в центъра, беше умело прехвърлен и топка се озова в мрежата за 1:3. След мача футболистите на „Хитрино“ бяха дълго аплодирани с ръкопляскания от близо 20 фенове на отбора пропътували далечното разстояние от Хитрино до Каварна.
Спортал