Титлата изглежда запазена за ЦСКА

1
-
-

Вече минаха 10 кръга от началото на сезона, а след тях ЦСКА-София е водач в класирането. След първите два мача за новото първенство на „червените“ – със Славия (1:1) и с Лудогорец (0:1) феновете, припознали този отбор за наследник на 31-кратните шампиони, отново смятаха, че ще са в сянката на разградчани при похода на „орлите“ към Седмата. Но не би. Към днешна дата изглежда много трудно да си представим как ЦСКА-София няма да стане шампион на България. До момента отборът на Стамен Белчев вече взе трите реално най-тежки гостувания извън дербитата с Левски и Лудогорец – тези на Ботев, Берое и Черно море. И забележете – отбелязвайки цели 10 гола. Факт е, че понякога ЦСКА-София е ощетен от съдиите – както на „Тича“ и сега срещу Дунав. Но пък и е било помагано на отбора, както в Коматево и срещу Септември (Сф), да речем. Но никой от лагера на „Армията“ не обелва дума за това и всеки гледа с червени очила.

Защо обаче тимът на Стамен Белчев изглежда най-солиден претендент за титлата? Защото организацията, която са направили „червените“, е направо респектираща. Имаме чувството, че ЦСКА-София няма да сбърка срещу отбор, различен от Лудогорец и Левски, и реално тези дербита ще решат първото място. С почти същия състав от миналия сезон, когато отборът завърши на 16 точки от разградчани, ЦСКА-София минава неочаквано лесно през почти всеки свой съперник. Няма как да оспорим класата на Каранга, Тиаго и Манолев. Но Роналдо и Меси имат слаби моменти, докато при „червените“ обаче такива не се виждат. Все ще се случи нещо, за да може отборът да стигне до пълния комплект от точки. Примерно вратарят, който не пуска гол цяло полувреме, бива сменен с кадър на ЦСКА-София и попаденията заваляват…

В Лудогорец и Левски също помагат на големия си съперник със своите управленски решения. В Разград продадоха най-добрия си защитник и най-конвертируемия си играч – Паломино и Кафу. А пък една от звездите на тима – Върджил Мисиджан, бе изваден от състава, защото не иска да подписва нов договор. В офанзивен план шампионите бележат регрес. Треньорската рокада на Георги Дерменджиев с Димитър Димитров-Херо също накланя везните в полза на „червените“. Със специалиста от Пловдив Лудогорец играеше доминиращ футбол в мачовете от Първа лига и грешките срещу слабите отбори се брояха на пръстите на едната ръка. Докато сега всеки мач е битка до край и издънката винаги е зад ъгъла. Опитът за смяна на стила от страна на Херо не се отразява много добре на шампионите, свикнали да играят в луда атака срещу всеки и навсякъде.

На „Герена“ наистина градят нещо добро с привличането на доказан специалист като Делио Роси и взимането на табели като Габриел Обертан, Жерсон Кабрал и Жорди Гомес. Истината е, че на този тим му трябва време и реалните резултати на Левски ще са видими след Нова година, защото все пак виждаме една изцяло нова единайсеторка. Но сега „сините“ лъкатушат в представянето си и е възможно във всеки един момент да изгубят точки.

Така че мечтата на един човек да види „почервеняло“ „Цариградско шосе“ през май, когато истинският клуб щеше да навърши 70 години, като нищо ще стане реалност. Макар и с цената на всичко…

Източник: Христо Георгиев/ „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
rosen
6 години по-рано

Колкото и да не ви се иска ЦСКА ще БЪДЕ ШАМПИОН!! Духайте го сини изелени подлогииииии!!!