Левски не плащал за „Герена“! А колко пари дължи държавата на Левски и каква е разликата с ЦСКА?

13
-
-

Левски не е плащал 27 години наем за стадион „Георги Аспарухов“ и е ползвал неправомерно съоръжението за този период. Такава новина съобщиха вчера колегите от bTV. Публикуваме без редакторска намеса какво написа по този повод разследващият журналист от Канал 3 Васил Иванов на официалната си страница във Фейсбук:

Някакъв „журналист“ от БТВ с уменията на стажант, хвърли тази вечер „бомбата“, че ФК Левски не заплащал на държавата дължимите такси за ползването на базата на ст.Георги Аспарухов. С псевдо бомбеното си разкритие, „журналистът“ без никакви факти за извършени незаконни действия, грубо и непрофесионално направи внушение, че едва ли не има някаква далавера в това, че клубът има безсрочно разрешение за ползване на базата си, издадено от Областната управа през 1992 г. Нахвърлял неумело някакви противоречащи си факти и излъчил откъслечни части от интервю с настоящия областен управител, този „журналист“ „забрави“ да спомене, че след 1989 г. всички отбори в България ползват именно по този начин стадионите и базите си, като на много места общините дори помагат, като инвестират и поддържат отдадените на отборите (след края на комунизма) съоръжения и ползвани от тях. Същият „журналист“ сравни положението на Левски с това на ЦСКА, като заяви, че за разлика от Левски, ЦСКА плащал наем за базите си. Вече споменах – всички други отбори получиха стадионите си по начина по който и Левски – чрез областни управители или кметове. При ЦСКА проблема беше, че базата е на Министерството на отбраната и военните по закон нямаха право да отдават за безвъзмездно ползване военни имоти, какъвто по същество е ст.Българска армия. Друг е въпросът, че ЦСКА така и не заплащаше десетилетия дължимия наем. В „жураналистическото разследване“ на червения запалянко от БТВ никъде не се спомена колко пари е вложил ПФК Левски и останалите отбори като него в базата си и колко ЦСКА. По вида им ще познаете. Запалянкото с микрофон на БТВ не спомена още, че ПФК Левски плаща(макар и разсрочено) своите задължения (десетки милиони) към НАП и НОИ, а споменатия от него ЦСКА даден като пример, че трябвало да плаща наем, не плати и стотинка от задълженията си от над 30 милиона към НОИ, НАП(разбирай пари за пенсионерите и за данъкоплатците), фирми и частни лица. Вместо това с машинации с тирета и пр., подкрепени от властта, напрактика ЦСКА отново съществува, играе в А група, купува футболисти, ползва споменатите бази и е с НУЛА ЛЕВА ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!! За капак „журналистът“ от БТВ оплака отбора, че трябвало наем да плаща, за разлика от Левски.

За сведение на същото момченце, чието „разследване“ няма как да е инспирирано и платено от обвиняемия за далавери с ДДС – Гриша Ганчев… 😉 ще спомена само още един факт, който е пропуснал в „разследването“ си. Едва ли поради неграмотност и непознаване на историята и фактите по темата, които един журналист правещ разследване е длъжен да проучи преди да го започне. Та ето го този факт:

През 1924-1934 г. по проект на арх. Зафир Абрашев (един от основателите на клуба) Ф.К. Левски изгражда своя стадион на свой терен – всичко с дарения на фенове – НА МЯСТОТО НА СЕГАШНИЯ СТ.ВАСИЛ ЛЕВСКИ. В Борисовата градина – в съседство на ст.Юнак, където и в момента цените са стократно по-високи от тези в кв.Подуяне. След идването на комунизма, през 1949 година държавата ОТНЕМА(национализира) стадиона от фк Левски и праща клуба в кв.Подуяне, където отбора играе до днес без да е негов собственик.. За отнетия от държавата стадион в Борисовата градина и до днес клубът не е получил стотинка. И сега „журналистът“ от БТВ игнорирайки тези факти строго пита в национален ефир защо ПФК Левски не плащал такса от 80 хиляди лв. годишно. И пусна манипулативно архивни кадри (с внушението – „народът построи стадиона, на който играят) , как работници строят стадиона в кв.Подуяне, където където клубът е заточен след отнемане на собствения му стадион от комунистическата власт през 1949 г. Само година след като същата тази власт с постановление на Политбюро на ЦК на БКП създава Ф.К. ЦСКА. И веднага след това- същата тази 1948 г. комунистическата власт построява с държавни средства стадион на ЦСКА. И не другаде, а точно в Борисовата градина, откъдето току що е изгонила Ф.К. Левски, конфинскувайки собствения му частен клубен стадион. Та запита ли „журналиста“ от БТВ в „разследването“ си колко пари ДЪРЖАВАТА ДЪЛЖИ на ФК Левски като обезщетение за отнетия му имот(стадион) в Борисовата градина в района на езеро Ариана и сектор „Г“ на ст. В.Левски!? И в момента колко е наемът там на квадратен метър, който плащат кафентата до езерото..

Но не – „журналистът“ от БТВ, чието име дори не съм чувал(не мисля, че е някаква загуба), пита защо ФК Левски не плащал 80 хил.лв годишна такса на държавата за стадиона в Подуяне, и в който клубът наля милиони през последните години и така не го споходи съдбата на буренясалите и рушащи се стадини , като тези на Септември, Славия, Академик…

„Журналистът“ не проучи и не показа тези факти. Не зададе тези въпроси, използвайки националния ефир. Вероятно… защото те не интересуват Гриша Ганчев…

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
13 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Анонимен
Анонимен
6 години по-рано

Хайде стига бе тъпо левскарче

Свинешибец
Свинешибец
6 години по-рано

Само така, Василе. Шибай подлогите на гнома с факти право в припознатите зурли.

todorov
todorov
6 години по-рано

Василе, до днес те уважавах но ти падна в очите на много умни и знаещи хора с това съчинение. Никога ст. Васил Левски не е бил на говедата а на АС 23. Или на наследниците му от ЦДНА. А що се отнася до Банов ти трябва да му се извиниш за обидите към ГОЛЕМИЯ човек.

Todorov1
Todorov1
6 години по-рано
Reply to  todorov

Какво общо има стадиона на Левски с този на АС 23, бе?

Двете игрища са едно до друго! Дано поне това ти влезе в кухата кратуна.

МИХАИЛ
МИХАИЛ
6 години по-рано
Reply to  todorov

ПЪЛЕН НЕГРАМОТНИК!!!

МИХАИЛ
МИХАИЛ
6 години по-рано

БРАВО ВАСКО, САМО С ПОВТАРЯНЕТО И ПОКЗВАНЕ НА ИСТИНАТА ЩЕ СЕ ПОМНИ И ЗНАЕ НАЧИНА ПО КОЙТО ТОЗИ ПРОФЕСИОНАЛЕН ИЗМАМНИК -ДЖУДЖЕТО,ИЗМАНИПУЛИРА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ И …..ДЪРЖАВА !

ДС
ДС
6 години по-рано

Сини мижитурки пак си разправяте глупостите на воля некадърници и доносници да не се обаждат там ви е добре на село ….. а на джуджето ще му смучете ……… скоро

Николай
Николай
6 години по-рано

Много болни червени мозъци има на тоя свят,чакат само да им подадат трошичка и започват да си вярват,ами ако наистина 1948 се върнат в А група, а Гришата реши да се върне в Ловеч, то вие коя вяра ще изповядвате тогава?

Ismet
6 години по-рано

Te govedata vinagi sa s privilegii

Ismet
6 години по-рано

Te govedata vinagi sa bili s privilegii

Ismet
6 години по-рано

Are stiga we

Илиан
Илиан
6 години по-рано

Проблема не е че не сте платили 80 000 лева такса смет!!!Проблема е че държавата ви ги плаща с парите на хората!!!Видов ден идва!!!

ivan
ivan
6 години по-рано

Това журналистче очевидно много заблудено не е в час Няма стадион който не е построен от държавата Тези глупости че феновете са събирали пари и са строяли нещо са пълни глупости Има стари хора които могат да го потвърдят Цска не е създаден с указ а след обединение на септември и централния дом на войската За журналистчето още което нищо не знае Лефски който нищо общо няма с апостола и неправомерно ползва името му( може да прочете защо) продължава да е единствения ведомствен отбор в българия под закрилата на мвр Това мвр плаща за тяхните бази а ги ползва лефски… Прочети още »