Левски взе резерви! A титуляри кога?

0
-
-

От днес Левски влиза в седмицата, в която започват контролите му в Малта. В петте предстоящи спаринга до 6 февруари, както и в този срещу Сливнишки герой на „Герена“ четири дни по-късно Делио Роси трябва да настрои струните на синята цигулка за напрегнатата пролет. През есента звуците, които излизаха от музикалния инструмент на италианския майстор, не бяха вдъхновяващи. Какви са предпоставките мелодията му да стане завладяваща? Засега не са обещаващи. До момента единственото по-добро, с което Роси може да се похвали, е, че може да проведе подготовка. През август миналата година той нямаше възможност да стори това – първенството отдавна бе започнало и той бе принуден да внедрява постепенно и в движение идеите си. Сега поне ще има на разположение повече от месец по време на тренировъчния процес, да доразвие тактическите виждания за играта на отбора. Толкова… Не е достатъчно!

За промяна на музиката най-много се разчиташе на селекцията. Тя трябваше да бъде направена от Роси. Италианецът обаче хитро се измъкна от отговорност, натъртвайки, че той само задава параметри и характеристики на необходимите му играчи. Но не посочва имена. На първата си пресконференция за годината наставникът изрече високопарни слова – клубът трябвало да реши дали иска само участие в шампионата, или да се конкурира с останалите. „Разликата между тези две неща е много тънка. Мисля, а и клубът също го знае, че за да подобрим състава, ще трябва да вземем някои футболисти. Но аз не говоря за количество. Нямаме проблем с броя на футболистите, проблемът е с качеството. Няма смисъл просто да сменим едно лице с друго. Напротив. Ако ще е така, даже предпочитам да работя с тези, с които съм го правил до момента, защото те знаят изискванията и начина ми на действие“, заяви Роси преди седмица. За жалост обаче точно това правят на „Герена“ в момента – сменят едно лице с друго. Забравиха ли, че трябва да добавят класа?

До момента сигурните нови са двама – Аймен Белаид и Станислав Костов. Хайде някой да отговори как тези двамата ще вдигнат класата на Левски. Първият ще замени Димитър Пиргов на резервната скамейка. Но само толкова, освен ако Левски не заиграе в схема с трима централни бранители. Станислав Костов пък едва ли има сили да се пребори за титулярно място. Следователно Левски взе две резерви. А титуляри кога? Най-големият проблем на сините през есента бе, че нямаха решаващ футболист. Такъв, който с ходовете си да умее да прави разликата в завързаните мачове. Затова и единствената им победа над противник от Топ 6 бе тази срещу Верея на „Герена“. Дошла след гол с ръка на Яблонски в добавеното време. Точно играч като чеха, но в нападение, е необходим на Левски. Преди паузата Давид реализира 7 гола в Първа лига, като всичките от тях бяха за 1:0. Обертан не е решаващ играч, Жорди Гомес също. Да не говорим за тараните Буш и Мапуку, които в период от три месеца нямаха попадение?! Убягват ли тези неща на спортно-техническия щаб, или просто в момента всеки удобно се е скрил зад гърба на италианеца, който също изглежда като човек, пуснал се по течението.

Кога ще бъде добавяна класа, по кое време точно ще се адаптират новите (по думите на Роси Лудогорец успява, защото по цяла година аклиматизира играчите си), кога ще се сработят с настоящите състезатели? Въпроси, отговори на които засега от Левски нямат. Но това може би не е толкова учудващо, след като от клуба още не са обявили официално на кои дати и срещу кои съперници ще бъдат контролите в слънчева Малта.

Янаки Димитров, „Тема Спорт“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]