Ще отстреляме ли Швеция? Националите нарамиха пушките (ВИДЕО)

0
-

В дните преди предстоящата световната квалификация срещу отбора на Швеция, Българският футболен съюз продължава кампанията си #заедно в един ритъм с видеоклип посветен на хайдушкото движение по родните земи.

Билети за България – Швеция (31.08.2017, 21:45 ч., ст. „Васил Левски“ ) може да купите онлайн:  http://www.eventim.bg/bg/bileti/blgari-sveci-sofia-national-stadium-vasil-levski-461440/event.html?ca=29 и на касите на стадион на „Васил Левски“ от 25.08.2017.

Година след представянето на актуалните екипи на отбора, посветени на 140-годишнината от Априлското въстание, темата за историческото ни наследство отново е съчетана с националния отбор.

Герои в новия клип от кампанията #заеднавединритъм са хайдутите – символ на патриотизма, непримиримостта и борбения дух на българина. Пременени в автентични хайдушки униформи футболните национали напомниха за смелите ни предшественици.

С цел да призоват българските фенове за подкрепа в предстоящия мач срещу Швеция, футболистите от националния отбор Петър Занев, Георги Миланов, Андрей Гълъбинов, Георги Костадинов и Александър Башлиев облякоха автентични хайдушки униформи и се научиха да боравят с 200-годишни оръжия.

Сюжетът на видеото се фокусира върху момента на подготовка за битка на чета хайдути, тяхната решителност, кураж и задружност около лагерния огън. Под звуците на една от най-въздействащите български народни песни, футболистите – хайдути, се отправят към поредното предизвикателство.

За двубоя България – Швеция, специално за феновете с деца ще бъде изградена семейна трибуна. Подробности може да намерите тук:  http://bfunion.bg/news/8170

За българските национали снимките бяха вълнуващо преживяване, по време на което те изцяло се потопиха в атмосферата на хайдушки лагер, припомниха си славни моменти от нашето минало, мелодии на емблематични народни песни и научиха любопитни истории за хайдутите от консултантите от сдружение „Хайдути“, на което БФС изказва специални благодарности за сътрудничеството.

Източник: БФС

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

loading...
#
предишна статияБургаски суперталант заминава за Италия на преговори с тим от Серия А!
Следваща статияМитко Събев с нова оферта до община Бургас за “Лазур”