Шеф в Лудогорец обясни за интригите, Херо и звездите

0

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев даде дълго интервю пред колегите от Дарик радио. В него шефът говори за появилите се интриги, че има напрежение между Димитър Димитров и футболистите, както и по други теми – предстоящия мач с Хофенхайм, двубоя с ЦСКА за Купата на България и други.

На въпрос за писанията, които се появиха от Германия, че Хофенхайм ще играе с юноши и резерви в четвъртък, Петричев отговори: „На мен също ми звучи доста крайно, предвид факта, че Хофенхайм има дълга резервна скамейка, със сериозна ротация в състава. И мен лично такива информации ме притесянват. Защото се създава настроение едва ли не, че победата на Лудогорец е в кърпа вързана. Което леко е смешно, като виждате как се представя Хофенхайм в Бундеслигата. В никакъв случай не трябва да се правят илюзии, че ще ни бъде лесно в Германия.“

Ето коментарът на Петричев относно отношенията между Херо и футболистите: „Искам да кажа две неща много ясно – да бъдат разбрани и да няма грешки в превода, както се случва обикновено. Първо – никога не е имало напрежение в Лудогорец по оста треньор – футболисти. Поради една причина, Лудогорец е клуб с ясна изградена структура и изградени отговорности. И слава богу всеки си гледа задълженията. Знаете какви са функциите на треньора, знаете, че ръководството на Лудогорец е с твърда ръка и в нашия клуб няма как да има волности. Нашите момчета са професионалисти, не можем да говорим за напрежение по оста Херо – футболисти. Да, нормално е, когато дойдеш в един клуб, да ти трябва време да се напаснеш. При нас е малко по-сложно, тъй като има много националности. В никакъв случай никой няма да допусне нещо такова, а и футболистите не са такива. Тези, които следят работата в Лудогороец, знаят, че това са свестни момчета, не правят никакви простотии извън терена, каквито сме чели през годините в други клубове. Да, това, че някой е недоволен, защото е със статут на резерва, но това не е проблем който да се отрази на съблекалнята на Лудогорец. Четох за напрежение между Марселиньо и Херо. Марселиньо е от самото начало на създаването на силния тим на Лудогорец, дал е много. Той е с по-особен статут, тъй като през годините много ни е помагал в интеграцията на другите бразилци. В по-трудните моменти сме разчитали на него, така че най-малко той би създавал проблеми.“

На въпрос, има ли по-важен мач – този с Хофенхайм или с ЦСКА за Купата, Петричев отговори: „Това са два важни мача, които определят като цяло облика на сезона. Знаете, че ако успеем победим Хофенхайм или да направим равен, ще се класираме в Европа за пролетта. Това е важно за нас като клуб и като имидж. От друга страна Купата на България е престижен форум, в който държим да се представяме добре. Не бива да забравяме и мача с Пирин, защото битката за титлата е оспорвана. Предстоят ни три изключително отговорни и важни мача. И разни интриги изобщо не са проблем на клуба. Ние си вършим нашата работа, а интригантите?! Това е тяхната работа, да създават интриги.

Не искам да наливам масло в огъня за съдийството. Съдийските грешки са факт, безспорен факт, но когато сложиш съдиите като първа причина за неуспеха на твоя отбор е жалко. За мен клубове от ранга на Лудогорец, ЦСКА и Левски, дори и тези, които се борят за шестицата, в никой случай не трябва на първо място да поставят съдиите. Смятам, че в мача с Верея допуснахме много наши грешки и далеч не съдията определи крайния резултат. Изказването на Херо е било емоционално. Ние с него сме коментирали мното пъти, че трябва да си оправяме нашите проблеми, защото виждате, че определени моменти и машината на Лудогорец заскърцва. И ние трябва да сме хората, които да оправят механизмите, за да вървим напред.

Когато допускаш загуби, никога не е приятно и веднага трябва да се вземат мерки. Ако оставиш нещата да вървят на самотек, нищо добро не ни чака. Нищо толкова драматично не се е случило. Все пак да не забравяме, че другите отбори винаги са изключително мотивирани срещу нас. За тях е голям престиж да победят Лудогорец. Всеки се бори за точки.

Каква ще бъде трансферната политика на Лудогорец през зимата: „Когато има нещо конкретно, ще го научите. Мен, ако питате, едва ли ще се променя нещо генерално. Тези момчета са напълно способни да станат шампиони на България и да продължат много напред в Европа, ако успеем в четвъртък.
БЛИЦ