„Фрегата” се класира във финалната четворка за Купа България

0
-
-

Хандбалистите на „Фрегата” се класираха за финалния турнир за Купата на България във възраст юноши до 16 г. В квалификационния етап възпитаниците на треньора Десислав Симеонов постигнаха пълен актив от победи.

В груповата фаза бургаските състезатели победиха „Добруджа” /Добрич/ с 16:11 и „Чардафон” с 20:9. На полуфинала те се справиха и с „Локомотив” /Мездра/. На полувремето „фрегатите” водиха с 15:9, а през втората част допуснаха съперника да намали и да се доближи максимално близко в резултата. Макар и с един гол разлика – 26:25, „Фрегата” триумфира с победата в Шумен и се класира за финалната четворка.

Останалите три отбора в Топ 4 са „Шумен”, „Локомотив” /ГО/ и „Спартак” /Вн/, който на полуфинала победи „Добруджа” с 20:17.

Финалните мачове от турнира ще се играят на 9 и 10 декември. По всяка вероятност домакин ще е Варна. Жребият за двете полуфинални двойки ще бъде изтеглен другата седмица.

Тази неделя, 26 ноември, мъжкият отбор на „Фрегата” ще гостува на „Осъм” в мач от турнира за купата. Победителят ще бъде излъчен в една среща.

Квалификации на 27 ноември за Купа България в Габрово играят младежите на „Фрегата”.