Треньорът на Пирин: Не прави чест на Христо Янев да говори такива глупости

0
-
-

От треньорския щаб и ръководството на Пирин продължиха с недоволството си от съдийството на Тихомир Алексов, който според тях сериозно ги е ощетил при загубата от Нефтохимик с 1:3.

„За мен това е скандален мач. При 2:1 за Нефтохимик имаше чиста дузпа за нас, която не бе отсъдена. Имаше още няколко странни съдийски решения -втория жълт картон на Орлин Старокин, ситуацията с Дани Младенов първото полувреме, когато за Пирин нямаше дузпа. В идентична ситуация, обаче имаше дузпа за Нефтохимик. Същият този съдия Тихомир Алексов бе допълнителен съдия на домакинския ни мач с Верея миналия кръг. Тогава имаше брутално нарушение на Мунин от Верея срещу нашия нападател Станислав Костов – удар в гърдите. Тогава каза, че Мунин е играл за топката. Е, в Бургас Старокин също игра за топката,като се има предвид, че беше и пред защитника. Тихомир Алексов – един и същи съдия, две различни отсъждания – и двете във вреда на Пирин! Както имаше дузпа за Нефтохимик, така имаше и дузпа за Пирин, но тя не бе отсъдена! Само главният съдия не я видя. В трети мач сме ощетени – срещу Черно море ни ощети Станислав Ставров, после срещу Верея също бяхме ощетени и сега срещу Нефтохимик. Дузпата срещу нас си е дузпа,нямаме никакви претенции. Но защо дузпата за нас не бе отсъдена? Какво е това – некомпетентност или тенденциозност?“, запита Стефан Генов.

„Нямам нищо против Нефтохимик, момчетата си заслужиха победата, вкараха си головете, аз им честитих успеха. Колегата Христо Янев аз много го уважавам, но не му прави чест предварително да говори такива глупости, че трябва да се даде свобода на съдиите, защото били под голямо напрежение. Ако мачът Нефтохимик – Пирин му е под напрежение, то този съдия не е за „А“ група. Аз разбирам да свири Левски – Лудогорец и да има напрежение, съгласен съм“, добави още треньорът.

Източник: novsport.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК