Тихомир Иванов е 9-ти в света в зала

0
tihomir ivanov
-

Тихомир Иванов завърши на девето място във финала в скока на височина на Световното първенство по лека атлетика в зала в Бирмингам. В първия ден от програмата на планетарния шампионат 23-годишният плевенчанин започна трудно състезанието и се справи с началната височина от 2.20 метра от третия опит. Това беше и единствената преодоляна височина от възпитаника на Георги Гетов в Бирмингам.

Иванов отпадна на следващата височина от 2.25 метра, където записа три грешки. Българинът, който през сезона изравни личния си рекорд в зала с 2.28 м, раздели деветата позиция с Джамал Уилсън (Бахама) и бронзовия олимпийския медалист от Лондон 2012 Роби Грабарц (Великобритания), които имаха абсолютно същата серия като Иванов. Грабарц беше сребърен медалист на предишното Световно първенство в Портланд през 2016 г., но този път не стигна до място на почетната стълбичка и не успя да донесе усмивки на домакините.

Още трима състезатели приключиха участието си на 2.20 м, но се класираха по-напред от Иванов, тъй като имаха по-малко грешки на тази височина. Максим Недасекау (Беларус), Доналд Томас (Бахама) и Ю Уан (Китай) разделиха шестата позиция, след като преминаха от първи опит на 2.20 м, но след това направиха по три грешки на 2.25 м.