Смилен Мляков: По-добре е да има агитки и на Левски, и на ЦСКА

0

Капитанът на „Левски София“ Смилен Мляков и старши треньорът на ЦСКА Александър Попов участваха в специална пресконференция преди мача между двата отбора. Вечното дерби е на 13 февруари от 18,30 ч в зала „Универсиада“.

Първият въпрос, зададен от журналистите на Мляков, бе дали предстоящата среща има по-особено значение, след като е носил екипа и на ЦСКА.

– За мен преди всичко става дума за волейбол, който е един и същи на двете места. Коментирал съм тази тема нееднократно, решението да премина в „Левски София“ бе чисто волейболно и не беше свързано с някакви проблеми. С Алесандър Попов се познавам от 15-годишен, също от тогава съм приятел и с президента и треньор на „Левски София“ Владимир Николов.

– Според теб минус ли ще е за дербито отсъствието на фенове на ЦСКА?
– Със сигурност е по-добре, когато в такъв мач има агитки и на двата отбора. Вярвам, че ако имаше възможност, и на първата среща в зала „Васил Симов“ щеше да има привърженици на „Левски“. За съжаление, все още няма нужните условия това да се случва, така че трябва просто да го приемем.

– Какво очакваш от срещата утре?
– Надявам се двата отбора да покажат добър волейбол и да се получи наистина качествен мач. Разбира се, искам нашият отбор да победи.

– Какво е мнението ти за чужденците във вашия отбор?
– Според мен са доста добри състезатели, особено за нивото в България. Те могат да помогнат на отбора и се надявам това да се види в следващите мачове. Проблемът е, че младите състезатели в България имат пропуски по отношение на различните елементи, още от обучението им при подрастващите. Това си проличава в някои мачове, но трябва да бъдем търпеливи и да им помагаме с каквото можем.

– „Нефтохимик 2010“ победи и ЦСКА, и „Левски София“. Толкова по-добър ли е този отбор от останалите?
– Очевидно имат повече качества и умения. Направили са добра селекция и играят със самочувствие. Нашата задача е да ги догоним и вярвам, че е възможно. Все пак, надеждата умира последна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук

Enter Captcha Here : *

Reload Image